Hirdetés
Győr+
2016.03.07. 10:02

Megújul a Tábor utca első szakasza Győrben

A korszerűsítés nyomán a Szabadrév utcától a Tábor utcának a társasházi szakaszáig tartó első ütemen belül új csapadékvíz elvezető rendszert építenek ki, ezt követően 4,5 méter széles aszfaltozott útburkolatot és új járdát építenek, amelynek értéke közel 40 millió forint.

Hirdetés

2014-ben még homokzsákolni is kellett a lakóutcában, amelynek most megoldódik a vízelvezetése.

Az olyan forgalmas révfalui utak, mint a Rónay Jácint, vagy a nemrég elkezdett Szövetség utca mellett fontos, hogy a lakóutcák is kellő figyelmet kapjanak. – közölte dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, aki a városrész önkormányzati képviselőjeként elmondta, a Tábor utcában a nagy esőzésekkor komoly problémaként jelentkezett, hogy a házak szinte megközelíthetetlenekké váltak. Első ütemben a Szabadrév utcától indulva nagyjából a Körte utcáig épül ki a csapadékvíz-elvezetés és az új burkolat is.

Hirdetés

 

 

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője hozzáfűzte, a Tábor utcában számos társasház található, így a probléma sokakat érintett. Az első ütemmel a legkritikusabb területen oldódik meg a vízelvezetés kérdése, de vizsgálják a folytatás lehetőségét is.

 

 

A kivitelezés során az autós közlekedés időszakos akadályoztatására is számítani kell, emiatt a lakók megértését és türelmét kérik.

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter

likeold
a fb oldalunkat