Győr+
2011.10.18. 16:05

Megtaposta, halálra verte élettársát a győri hajléktalan VIDEÓVAL!

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt ítélte el 13 év fegyházbüntetésre Sidó Józsefet a Győri Ítélőtábla kedden. Az 53 éves férfi halálra verte és rúgta szintén hajléktalan élettársát.

Helyben hagyta az első fokú ítéletet a Győri Ítélőtábla annak a hajléktalan férfinak az ügyében, aki két évvel ezelőtt halálra rugdosta és taposta élettársát.

A vádlott, Sidó József büntetett előéletű, személy elleni sérülés okozása miatt már egyszer szabadságvesztésre ítélték. Akkori párjával Likócson laktak a hajléktalan szállón, azonban a férfit életmódja- gyakori italozások- miatt kizárták a szállóból. Élettársával, aki a szállón lakott, sokszor látogatták a különböző kocsmákat. Kapcsolatuk gyakran torkollott veszekedésbe.

A vádbeli napon szintén több szórakozási helyet látogattak meg, alkoholt fogyasztottak. Este indultak vissza biciklivel- amiről többször leestek- Likócs felé, a szállóba. A nőt alkoholos állapota miatt oda nem engedték be, s csak az aznapi hideg vacsoráját adták ki neki.

Ezt követően a férfi bokorban kialakított „nyughelyére,” mentek. Sidó József kiabálni kezdett élettársával, s ütlegelni kezdte a sértetett. A nő az ütések következtében a földre zuhant, ám a férfi ennek ellenére sem hagyta abba a bántalmazást. Többször megrúgta, s megtaposta élettársát, majd elaludt. Elmondása szerint amikor felébredt, akkor észlelete, hogy élettársa már nem él.

A férfi segítséget hívott, s a rendőrség már gyanúsítottként hallgatta ki őt. Elismerte, hogy ütlegelte és rúgta a nőt, de szerinte ezt követően mindketten elaludtak, s másnap vette észre, hogy élettársa már nem él, többre pedig nem emlékszik.

A megyei bíróság első fokon a vádlottat bűnösnek mondta ki, s 13 év fegyházbüntetésre ítélte.

Sidó József kirendelt védőügyvédje, dr. Pentler Nándor elsődlegesen felmentést kért, másodlagosan enyhítés céljából fellebbezett az első fokú ítélet ellen. Az ügyvéd elmondta: kéri a tanácselnököt, vegye figyelembe: ügyfele beismerte, hogy megverte a nőt, de a halálát már csak ébredés után észlelte. Nincs kizárólagos bizonyíték arra, hogy az emberölést ő követte el.

Dr. Mészáros Tamás ügyész fenntartotta indítványát. Utalt rá: durva bántalmazást követett el a vádlott, többször rúgta, ütötte a sértettet. A nő több bordája eltörött, és egyéb szervek roncsolódását szenvedte el, ezek mindegyike életveszélyes volt. A kiszabott tizenhárom év egy ilyen cselekedetért enyhének számít.

Dr. Kovács Tamás, a tanács elnöke ítélete indoklásában kitért arra: a férfi ittas állapota miatt nem emlékszik a történtekre, s ez nem ok az enyhítésre. A bántalmazás súlyosságát pedig a külső és belső sérülések egyértelműen mutatják. Az ítélet enyhítésére nem látott lehetőséget.

Az ítélőtábla helyben hagyta az első fokú ítéletet: különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen, 13 év fegyházbüntetést kell letöltenie a hajléktalan férfinak.

Kovács Veronika

Kapcsolódó videó ITT!