Megnyílt a Gladiátor Akadémia

Győr+
2014.04.09. 15:26

Hivatalosan is megnyitotta kapuit Győrben a Gladiátor Akadémia, amely az ország négy ökölvívó tehetséggondozó intézményének egyike. Az akadémián négy edző – Nagy Zoltán, Zámbó Dániel, Lányi Vitalij és Lévai István – irányításával tizenöt fiatal készül.

A megnyitón Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elmondta, egy új utánpótlás-bázis lehetősége nyílt meg ezzel a városban, ahol a közeg adott a sikeres működéshez. Kifejezte reményét, hogy minél több fiatallal sikerült megszerettetni az ökölvívást, és az akadémiáról minél többen jutnak el az olimpiai részvételig.

Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke hozzátette, az akadémiák létesítésével elindult valami a magyar ökölvívásban. Mint mondta, a felelősség az övék, de a feltételek adottak a munkához, most az edzőkön és a versenyzőkön a sor.

Simon Róbert Balázs alpolgármester tiszteletbeli elnökségi tagként elmondta, az egyesületnél mindig profi szemlélet uralkodott és komoly tervek voltak, melyek sorra megvalósulni látszanak. Az országos bajnokság rendezéséhet hasonlóan ez is egy jelentős állomás a klub életében.

Nagy Balázs színművész az akadémia nagyköveteként volt jelen, számára egyébként nem ismeretlen az edzőterem, hiszen gyakran húz kesztyűt és lép szorítóba. Viccesen úgy fogalmazott, már jobban bokszol, mint ahogy Lányi Vitalij énekel.

Bolla Szilárd, az akadémia elnöke elmondta, eredményorientált, sikeres és minőségi munkát szeretnének végezni. Céljaik között szerepel a tehetségkutatás, melynek során a teljes észak-dunántúli régiót lefednék. Fontosnak tartják továbbá az országhatáron túli magyar fiatalok bekapcsolását is a vérkeringésbe. A rendezvényen számos kiválóság mellett megjelent a közelmúltban visszavonult Erdei Zsolt is.

Lakner Gábor

Fotó: O. Jakócs Péter