Hirdetés
Győr+
2012.06.21. 09:09

Mégis lesz VOLT Fesztivál (FRISSÍTVE)

Nem kapta meg a regionális környezetvédelmi felügyelőség engedélyét a jövő kedden kezdődő soproni VOLT Fesztivál; az indoklás szerint a rendezvény megtartása nem egyeztethető össze a terület védetté nyilvánításának céljával és indokával – írja csütörtöki számában a Kisalföld. Délután bejelentették: mégis lesz VOLT Fesztivál.

Hirdetés

Az engedélyre azért volna szükség, mert a terület a Soproni Tájvédelmi Körzethez tartozik, illetve Natura 2000 védelem alatt áll.

A kedden kelt elutasító határozatot egyebek mellett azzal indokolták, hogy a vendégeknek kialakított kemping területén védett állatfajok is élnek, amelyeket zavarna a zaj és a tömeg,

Hirdetés

ráadásul “lehetnek olyan madárfajok, amelyeknek pótköltése zajlik”. A tíz éve ugyanott megtartott rendezvényt követő helyreállítás pedig csak akkor lehet eredményes, ha utána a területet “több éven át nem veszik igénybe” – idézik a lap birtokába jutott határozatot.

A Kisalföldnek a rendezvény szervezői úgy nyilatkoztak: biztosak benne, hogy találnak megoldást a helyzetre.

Késő délután a soproni városháza azt közölte: Nem lesz akadálya annak, hogy idén is az eredeti terveknek megfelelően tartsák meg a VOLT Fesztivált, miután Fodor Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtökön egyeztetett Széles Sándor megyei kormánymegbízottal a rendezvény környezetvédelmi engedélyének ügyében.

Kuslics Balázs, a soproni önkormányzat sajtófőnöke hangsúlyozta: a VOLT Fesztivál nemcsak országos, hanem nemzetközi jelentőségű rendezvény, amelynek a város elkötelezett támogatója.

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat