Hirdetés
Győr+
2018.01.05. 11:23

Megállította a vonatot, vádat emeltek ellene

Vádemelési javaslattal zárult egy kapuvári férfi ügye, aki a vasúti sínekre lépett és megállásra kényszeríttette az ott közlekedő vonatot.

Hirdetés

A Csornai Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 28 éves férfi ügyében.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2017. augusztus 24-én valamivel 18 óra előtt gyalogosan közlekedett és tartózkodott a Kapuvár – Fertőendréd állomások közötti a nyílt vasúti pályán. A vasúti űrszelvényen egy menetrend szerint közlekedő személyszállító vonat elé állt, majd a helyszínről elfutott.

Hirdetés

A mozdonyvezető az ütközés elkerülése érdekében üzemi fékezéssel a szerelvényt lassította, majd megállította. A rendkívüli fékezés a személyszállító vonaton utazók testi épségét közvetetten veszélyeztette. Az esemény során személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

A járőrök rövid idő alatt a helyszínre érkeztek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd a helyszín közelében elfogták és a rendőrkapitányságra előállították azt a kapuvári férfit, aki megalapozottan gyanúsítható volt a bűncselekmény elkövetésével.

A Csornai Rendőrkapitányság az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

 

police.hu

likeold
a fb oldalunkat