Hirdetés
Győr+
2013.05.21. 10:01

Másodszor is rallyespint – folytatódik a bajnokság

Eltelt egy hónap, ami rallye-s időben mérve azt jelzi, hogy folytatódik a Céltrans '97 Rally Sprint Bajnokság – ezúttal Fehérvárcsurgó és Kincsesbánya lesz a futam helyszíne. Május 26-án a Maximum Kupáért szállhatnak harcba a versenyzők.

Hirdetés

A 70-es, 80-as évektől kezdve – kisebb szünetekkel – folyamatosan jelen van a RALLYE Győrben és környékén. A közkedvelt Volán Rallye-k, és ki ne hallott volna a Kisbér Rallyekról, vagy a méltán népszerű, Rallye II. és RTE futamok gyorsasági szakaszai…minden technikai sport rajongó számára ismert.

2002. óta a Horváth „Boci” Emlékversenyek megrendezése szinte már kötelező az A.R.C. szervezésében!

Hirdetés

 

Sok mindent megélt már a hazai autósport – sok mindent látott már a sportág népes közönsége is. Esőben, hóban és a nyári hőségben is sokan várják azt a hétvégét, amikor is felbőgnek a motorok és a tavasz kellemes levegőjével a versenyautók benzingőzének mámorító illata vegyül. A garázsok mélyéről előkerülnek a vasak, és némi alakítás vagy egy alapos felújítás után ismét a lóerőké lesz a főszerep.

 

A 2013-as a megújulások éve a hazai autós sportokban. A hatályos sporttörvény értelmében

csak a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség engedélyével lehet versenyeket rendezni, ennek

jogát a nyugati régióban egyedül az A.R.C. kapta meg. Budapesttől Zalaegerszegig, Soprontól Székesfehérvárig Rally Sprint versenyeket csak a győri egyesület szervezhet.

 

 

A Céltrans ’97 Rallye Sprint Bajnokság második futama a Maximum kupáért ezúttal legendás rally helyszínen lesz. Kincsesbánya és Fehérvárcsurgó nem ismeretlen a versenyzők és a csapatok számára sem.

 

 

Május 26-án hat gyorsasági szakaszon összesen 34 km-en mutathatják meg a lóerők királyai vezetési tudásukat.

A két település között lezárt útszakaszon oda-vissza kell teljesíteni az előírt távolságot.

Az útszakaszon látványos kanyarkombinációk, visszafordítók és ugrató (Kincsesbányán) borzolja a versenyzők és a nézők kedélyeit, valamint az is, hogy – a megszokottól eltérően- nem percenként, hanem 40 másodpercenként rajtolnak a párosok!

 

Az adrenalin szintet emeli majd az is, hogy ritkán látott népes mezőny méri össze tudását a pályán. Az előnevezők között vannak Mitsubishik, VW-k, BMW-k és természetesen nem maradhatnak le a közkedvelt Ladák sem. Már több, mint 80 versenyző páros jelezte indulási szándékát.

A kategóriák szerinti értékelés mellett idén is külön díjazzuk a Ladákat, BMW-ket. Minden versenyző számára a legnagyobb kihívás az abszolút értékelés győztesének lenni.

 

Az egész napos program május 26-án Fehérvárcsurgón 9 órától 17 óráig várja a kicsiket és nagyokat, de leginkább a benzingőzzel fertőzött rallye rajongókat annak reményében, hogy a rallye továbbra is az autóversenyek méltó fényében tündököljön.

 

A VERSENY

Kincsesbánya – Fehérvárcsurgó között zajlik

2013. május 26-án 8:30 tól 18:30-ig

 

 

Sok szeretettel várjuk Önöket!

Részletek: www.a-r-c.hu

Kérjük, részvételi, ill. távolmaradási szándékát szíveskedjék a 20/316-6673-as telefonszámon jelezni felénk.

 

 

likeold
a fb oldalunkat