Hirdetés
Győr+
2016.03.30. 10:52

Már pályázhatnak a civilek, az egyházak és a köznevelési intézmények is Győrben

A múlt heti győri közgyűlés döntött a pályázatok kiírásáról, amely szerint a civil szervezetek összesen 25 millió, az egyházak 12 millió, míg a köznevelési intézmények 10 millió forintos keretre pályázhatnak.

Hirdetés

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester az egyházi pályázatok kapcsán elmondta, arra a győri székhelyű vagy Győr közigazgatási területén működő egyházi szervezetek pályázhatnak, többek között beruházásokra, felújításra, eszköz vásárlására, fejlesztésére, kiadványokra, honlap szerkesztésre, vagy éppen programok, rendezvények szervezésére.

 

Hirdetés

A civil szervezetek számára kiírt pályázattal kapcsolatban Radnóti Ákos alpolgármester kifejtette, a 25 milliós keretre a város területén működő civil szervezetek pályázhatnak programok szervezéséhez, eszköz vásárláshoz, felújításokhoz, kiadvány, hírlevél, folyóirat költségeihez, a honlap készítéséhez. Változás, hogy a korábbi 500 ezer helyett az idén 600 ezer forintot igényelhetnek maximálisan a szervezetek. A feltételek között is van néhány változás, ezért az alpolgármester kéri, hogy a pályázati anyagot figyelmesen tanulmányozzák át a pályázók.

 

 

Az alpolgármesterek hangsúlyozták, bár minden évben jelentős az érdeklődés a pályázatokra, ám sok szervezet a hibás kitöltés és hiányos benyújtás miatt esik el a támogatástól. Utólag ugyan nincs lehetőség a hiánypótlásra, de a beadás előtt a Polgármesteri Hivatal Önkormányzati Osztályán személyesen, telefonon és e-mailben is kérhető segítség. A civil pályázatok esetén a Civil Információs Centrum is segít a felmerülő kérdésekben, ezért – ha valamiben nem vagyunk biztosak – forduljunk az említett szervekhez bizalommal!

 

A márciusi közgyűlésen döntöttek a Győrben működő, korábban az önkormányzat, jelenleg a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz, a Győri Műszaki Szakképzési Centrumhoz és a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrumhoz tartozó köznevelési intézmények szakmai programjainak pályázati eljárás keretében történő támogatásáról is, amelynek keretösszege tízmillió forint, és amelyre egyenként 500 ezer forintig lehet pályázni. A három kiírás felhívását és a szükséges dokumentumokat az onkormanyzat.gyor.hu pályázatok-felhívások menüpontja alatt találja.

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter

likeold
a fb oldalunkat