Győr+
2011.08.04. 13:27

Majd fél méter magasan állt a víz a Gyepszél utcában

Győrben a Gyepszél út 10. szám előtt a sok eső miatt kb. 40 cm magasan állt meg a víz. A csapadékot a tűzoltók 3 szivattyúval távolították el, egy házból pedig két embert menekítettek ki.

Folyamatosan érkeznek a jelzések a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a hivatásos tűzoltóságok ügyeletére az esőzés miatt. A délelőtti órákban már 9 helyszínre hívták a megye tűzoltóit az esőzés okozta károk elhárítására- tájékoztatta lapunkat Farkas Szabolcsné százados, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivő-helyettese.

A nagy mennyiségű csapadék főként Győr térségében okozott gondot, ahol a vízelvezetők és a pincék teltek fel, illetve az utakon állt meg a víz.

A Gyepszél úton a sok eső miatt kb. 40 cm magasan állt meg a víz. A csapadékot a tűzoltók 3 szivattyúval távolították el. Több helyen az udvarokba is visszafolyt a csatorna tartalma.

A Pannon-Víz szerint a szabálytalan csatornahasználat okozta az elöntéseket, a csatornába került nagy mennyiségű rongy okozta. Ezeket a cég munkatársai szippantókocsikkal távolították el.

A legmélyebb területen a tűzoltók két embert menekítettek ki a házból és áramtalanítását elvégezték.