Győr+
2011.09.07. 07:17

Magyar válogatott – Kétgólos győzelem Moldovában

A magyar labdarúgó-válogatott kedden 2-0-ás győzelmet aratott Moldovában Európa-bajnoki selejtezőn.

A magyarok győzelme azt jelenti, hogy életben tartották reményeiket a második hely megszerzését illetően, továbbá harmadiknál már nem végezhetnek rosszabb helyen a csoportban.

Eb-selejtező, E csoport:

Moldova-Magyarország 0-2 (0-1)

Chisinau, 12 ezer néző, v.: Bebek (horvát)

gólszerző: Vanczák (7.), Rudolf (83.)

sárga lap: Alexeev (42.), illetve Laczkó (75.), Juhász (78.)

Moldova:

Gaiduchevici – Armas, Golovatenco, Boret, Epureanu, Savinov – Cebotaru, Zmeu (Bugaiov, a szünetben), Suvorov – Alexeev (Tigirlas, 73.), Cheptine (Doros, 62.)

Magyarország:

Király Gábor – Varga József, Juhász Roland, Korcsmár Zsolt (Laczkó Zsolt, 69.), Vanczák Vilmos – Koman Vladimir, Elek Ákos, Pintér Ádám (Sándor György, 64.), Hajnal Tamás – Rudolf Gergely, Szabics Imre (Vadócz Krisztián, 82.)

I. félidő:

7. perc: Hajnal szabadrúgásból ívelt a 16-oson belülre, ahol mindenki feje felett elszállt a labda, amelyet Juhász még éppen vissza tudott passzolni közvetlenül a kapu elé, Vanczák pedig 3 méterről lőtt a hálóba (0-1).

II. félidő:

83. perc: Koman szöktette a jobb szélen Vargát, aki tökéletesen adott középre, a jó ütemben érkező Rudolf pedig a kapu jobb oldalába lőtt (0-2).

A hazai szurkolók “Szar Magyarország” felirattal “köszöntötték” a játékosokat, de gyorsan lehűtötte őket a magyar csapat, amely egy pontrúgást követően Vanczák találatával hamar vezetést szerzett. A gól azonban látszólag túlzottan is megnyugtatta a vendégeket, mert rendkívül keveset futottak játékosok, ráadásul pontatlanul és helyenként könnyelműen futballoztak. Ennek ellenére a moldovaiaknak sem volt igazán nagy helyzetük, mert az eltiltása után visszatérő Juhász irányította védelem nagyon szervezetten játszott.

A folytatásban a némileg aggresszívabb magyar együttes néhány perc után ismét gólt szerzett, ám a szabályosnak tűnő Rudolf-találatot a bíró les miatt nem adta meg. A második félidőben nagyobb iramú volt a találkozó, a hazaiak azonban nem voltak igazán veszélyesek, támamdásaikat Juhászék rendre hatástalanították. A hajrában egyre bátrabban támadtak a moldovaiak, de a magyar csapat a fellazuló védelmüket kihasználva, egy szép támadás végén Rudolf révén megduplázta előnyét, s ezzel eldöntötte a három pont sorsát.

A meccs végig küzdelmes volt, sok szabálytalanság tarkította, így nem igazán alakult ki folyamatos játék, s helyzetek is alig akadtak. A játékrész derekán egy pályára repülő pirotechnikai eszköz miatt a bíró félbeszakította a meccset, miközben a hazai drukkerek “Gyűlölünk titeket” feliratot feszítettek ki. Néhány perccel a vége előtt pedig egy szurkoló pályára rohant, de őt hamar leszerelték a biztonsági emberek.

(MTI)