Hirdetés
Győr+
2012.02.17. 10:26

Ma sem kímélte a hó térségünket – győri fotókkal

Győrben és Sopronban sem esik a hó.

Hirdetés

Délelőtt folyamatosan esett a hó Győrben, Csornán, Kapuváron és Sopronban. Jelenleg elállt a havazás.

Korábban:

Baleset a megyében

A havas, csúszós utakon egymást érik a balesetek megyénkben. Az 1-es főúton Abdánál két személyautó ütközött, egy ember sérült meg, itt még félpályás a lezárás. Szintén az 1-esen Győrszentivánnál egy terepjáró csúszott az árokba, a kiérkező mentőbe egy személyautó hajtott bele, de sérülés nem történt. A 86-oson Jánossomorjánál egy személyautó és egy kamion ütközött, a 85-ösön Kónynál pedig műszaki hibás kamion tartja fel a forgalmat, mindkét helyen egy sávon engedik a közlekedőket- értesült a Győrplusz rádió.

Késnek a buszok

A reggel óta tartó folyamatos havazás miatt megyeszerte késnek a Kisalföld Volán Zrt. járatai. A helyi buszoknál 5-10, míg a helyközi vonalakon akár 20-25 perces csúszásokra is számíthatnak az utasok. A reggeli órákban főként Győrújbarát, Écs, Nyúl és Gecse térségében voltak fennakadások- értesült a Győrplusz rádió.

Pénteken megérkezik a felmelegedés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa Csonka Tamás az MTI-nek azt mondta, hogy kora reggeltől az ország nyugati és középső részén hull a hó. Napközben felmelegedés várható, ezért nem valószínű, hogy a hó megmarad.

A meteorológus elmondta: a csapadékzóna kelet felé terjed, ezért már a délelőtti órákban havazás lehet a keleti megyékben is; délután egyébként nyugaton inkább havas eső, eső lesz, és elkezdődik az olvadás is – tette hozzá. Körülbelül 10 centiméternyi hóra számítanak a szakemberek, de lehetnek olyan körzetek, ahol több hó is hullhat. Csonka Tamás elmondta azt is, hogy pénteken megérkezik nyugat felől a felmelegedés; a napokban egyes helyeken akár plusz 6-8 fok is lehet. A keleti területeken azonban fagypont alatt marad a hőmérséklet. Erősebb szél pénteken nem várható, de egyes nyugati területeken akár az 55 kilométer/órás sebességet is elérheti.

A Baross úton

Az enyhülés vasárnap éri el a csúcspontot, amikor az ország egyes pontjain akár a plusz 10 fokot is elérheti a hőmérséklet. A hosszú távú előrejelzések szerint változékony, de télies idő lesz februárban is – fűzte hozzá a meteorológus.

Győrben pénteken reggel fél hatkor kezdett esni a hó.

A Látogatóközpont előtt

Hóeltakarítás Győrben

A GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és vagyongazdálkodó Zrt. csütörtökről péntekre virradó éjszaka alásózta a kezelésébe tartozó hidak és felüljárók, valamint a tömegközlekedési útvonalak burkolatát.

A GYŐR-SZOL Zrt. a havazás kezdetét követően megkezdte a fenntartásába tartozó felületeken a hó eltakarítását – tájékoztatta portálunkat Nagy Csaba kommunikációs menedzser.

Munkagépek dolgoznak a hidakon, felüljárókon, a tömegközlekedési útvonalakon és a járdákon. A közösségi közlekedés elősegítésére folyamatban van a hóeltakarítás a buszmegállókban is. A hidak lépcsőin kézi erővel történik a beavatkozás. A belváros hóeltakarítását gépek átvezénylésével és belső munkaerő átcsoportosításával, megerősített állománnyal végzi társaságunk.

Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy az utakon télies körülményekre kell számítani.

gyorplusz/ MTI

Hirdetés