Győr+
2011.09.17. 07:41

Ma kezdődnek a Nemzeti Vágta előfutamai

Kezdetüket veszik ma a Nemzeti Vágta előfutamai a Hősök terén kialakított különleges pályán. Hetvenkét település lovasai mérkőznek meg egymással.

A különböző díjugrató, díjlovagló és egyéb lovas versenyek szerda óta tartanak a programsorozat keretében az 56-osok terén felállított Széchenyi-pályán.

Szombat délelőtt a versenyzők és kishuszárok pályabelovaglása után megkoszorúzzák a Hősök emlékkövét, ahol Hende Csaba honvédelmi miniszter is beszédet mond. Ezt követően sor kerül a Nemzeti Vágta ünnepélyes megnyitására és a versenyzők fogadalomtételére.

A nap során tizenkét előfutamot tartanak, melyek első és második helyezettje jut tovább a vasárnapi középfutamokra. A középfutamok nyertesei vehetnek részt az esti döntőn. A városok és falvak ünnepének döntő napján, vasárnap 21 közismert ember is versenybe száll a Fogatvágta-sztárfutam, a Kocsitoló verseny és a Jótékonysági sztárfutam megmérettetésein.

A rendezvény ideje alatt az Andrássy úton a korábbi évekhez hasonlóan a nevező települések és szponzorok standjai, kézműves és népművészeti bemutatók várják a rendezvényre látogatókat. A kulináris élvezetek kedvelői a bor-és pálinkafalu kuriózumaiból, illetve az országkonyha ételkülönlegességeiből válogathatnak. A népzenei színpadon délutánonként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzenei Tanszékének növendékei játszanak. A pálinkafalu nagyszínpadán esténként népszerű előadók szórakoztatják a közönséget.

(MTI)