Hirdetés
Győr+
2013.07.09. 06:39

Ma döntenek Karl Erik Böhn utódjáról

Ma dönt a Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége arról, hogy ki legyen a női válogatott szövetségi kapitánya, a leukémiával kezelt Karl Erik Böhn utódja.

 

Hirdetés

 

A norvég szakemberrel a csapat tavaly Európa-bajnoki bronzérmes volt, majd idén év elején kiderült, Böhn súlyos beteg. A kezelések első fázisa után az MKSZ vezetése még reménykedett abban, hogy a kapitány vezetheti együttesét a decemberi világbajnokságon. Csakhogy amikor Böhn először, júniusban kijöhetett a kórházból, elmondta: szinte biztos, hogy nem tud ott lenni a vb-n, nagyon gyenge, ráadásul még csontvelő-átültetés várt rá.

Hirdetés

 

Az első számú jelölt Hajdu János, aki volt már mind a női, mind a férfiválogatott kapitánya, ráadásul “beugróként” is. 2008-ban, a pekingi olimpia selejtezőjén ő dirigálta a női együttest, amellyel az ötkarikás játékokon negyedik lett. Két héttel később már a férfiválogatottat irányította, a csapat pedig a 2009. januári horvátországi világbajnokságon a hatodik helyen végzett. Az 59 éves Hajdu jelenleg a Magyar Nemzeti Kézilabda Akadémián a női szakág igazgatója, ezenkívül az Európa-bajnokságra készülő női juniorválogatott szövetségi edzője. Az ő segítője lehet majd Böhn “jobb keze”, Siti Beáta.

 

A kapitányválasztó elnökségi ülésen Németh András is szóba kerülhet lehetséges utódként, ő a 2005-ös szentpétervári vb-n bronzéremig vezette a női csapatot, jelenleg pedig nincs klubja, miután nyáron elhagyta az osztrák Hypo NÖ-t.

 

Elképzelhető olyan megoldás is – bár csak ideiglenesen -, hogy a két legerősebb magyar klub, a Bajnokok Ligájában címvédő, bajnok Győri Audi ETO KC, valamint a bajnoki ezüstérmes FTC-Rail Cargo Hungaria közösen adna kapitányt, vagyis az Ambros Martín, Elek Gábor kettős vezetné a válogatottat a decemberi, szerbiai vb-n.

 

A válogatott alanyi jogon résztvevője az év végi világbajnokságnak, így az első foglalkozásra csak augusztusban vagy szeptemberben kerül sor.

 

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat