Hirdetés
Győr+
2012.06.11. 13:26

London 2012 – Úszásban mind a hat váltóversenyben indulhat magyar egység

A női vegyesváltó is rajtengedélyt kapott a nemzetközi szövetségtől (FINA), így mind a hat váltószámban lesz magyar szereplő a londoni olimpián - számolt be a FINA friss döntéséről Kiss László szövetségi kapitány az MTI-nek.

Hirdetés

A szakvezető elmondta, hogy hétfő délelőtt érkezett meg a Magyar Úszó Szövetségbe (MÚSZ) a kedvező hír, amely azt jelenti, hogy sporttörténeti csúcs is született, mivel még sosem fordult elő, hogy fél tucat magyar úszóváltó állhat starthoz egyazon olimpián.

“Vélhetően visszalépés történt” – mondta Kiss László magyarázatul, merthogy eredendően a 4×100-as női vegyesváltó nem indulhatott volna Londonban, szemben a többivel, amely mind – így a három férfistaféta, továbbá a 4×200 és a 4×100 méteres női gyorsváltó is – kiharcolta a részvételt. – Hogy milyen összeállítású négyeseket indítunk, illetve hogy ki lesz váltónként a két tartalék, arról később dönt a MÚSZ” – ismételte meg a kapitány múlt heti közlését, hozzátéve, hogy a kép az e heti Budapest-bajnokság után tisztul le, mivel ez a viadal lesz az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó állomása.

Hirdetés

Az “alanyi jogú” öt váltóból a női 4×200-as gyorsváltó a tavalyi, sanghaji világbajnokságon elért ötödik helyével eleve olimpiai résztvevővé vált, s mellé jött a május végi, debreceni Európa-bajnokságon produkált időeredményeinek köszönhetően a további négy – illetve öt – staféta.

Kiss László szerint azzal, hogy mind a hat váltó londoni utazó lett, a korábban gondoltnál is nagyobb létszámú lehet a magyar úszócsapat:

“A FINA kedvező döntésével szinte biztos, hogy 29 versenyzővel számolhatunk” – nyilatkozott a szakember.

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat