Hirdetés
Győr+
2012.06.19. 06:02

London 2012 – Öttagú lesz a magyar női kajakos csapat

Bár Magyarország hat kvótát gyűjtött női kajakban, ebből a londoni olimpián csak ötöt fog felhasználni a szakág - döntött hétfőn Storcz Botond szövetségi kapitány előterjesztése nyomán a hazai szövetség (MKKSZ) elnöksége.

Hirdetés

Az MKKSZ tájékoztatása szerint Kozák Danuta, Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa, Szabó Gabriella és Fazekas Krisztina lesz a csapat tagja. Hogy ki melyik számban indul a játékokon, azt kedden, sajtótájékoztatón jelenti majd be a szakvezető. Az már korábban eldőlt, hogy K-1 500 méteren Kozák, K-2 500 méteren a Kovács, Douchev-Janics duó, K-1 200 m-en pedig Douchev-Janics képviseli majd a magyar színeket, tehát csak az 500 méteres négyes összetétele kérdéses. Meg nem erősített hírek szerint a kvartettet Kozák, Szabó, Kovács és Fazekas alkotja majd.

Az elnökség jóváhagyta a C-1 1000 méteren címvédőként induló kenus Vajda Attila és a kajakos Dombi Rudolf, Kökény Roland kettős olimpiai indulását is.

Hirdetés

A hétvégi, zágrábi Európa-bajnokságon a nőknél 11 magyar kajakos és 2 kenus, a férfiaknál pedig 14 kajakos és 10 kenus száll majd vízre. Az olimpiai és világbajnok Vajda nem indul a kontinensviadalon.

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat