Hirdetés
Győr+
2012.07.12. 22:03

London 2012 – Könnyed kézilabdás győzelem a britek ellen

Komolyabb megerőltetés nélkül győzött csütörtökön 42-20-ra a magyar férfi kézilabda-válogatott a britek ellen a londoni olimpiára készülő csapatok nem hivatalos barátságos mérkőzésén, Kunszentmártonban.

Hirdetés

Eredmény:

Hirdetés

Magyarország – Nagy-Britannia 42-20 (18-9), legjobb magyar dobók: Iváncsik T. 6, Harsányi 5, Putics, Schuch, Szöllősi 4-4, Császár, Perez, Iváncsik G. 3-3

Mocsai Lajos szövetségi kapitány nem csak a kijelölt 14 plusz 1 utazónak, hanem az eredeti, 21 fős bő keret tagjainak adott játéklehetőséget a csütörtöki találkozón – egyedül a vállsérüléssel kezelt Ancsin Gábor hiányzott.

A nemzetközi porondon jelentősebb eredmény nélkül álló britek a házigazda jogán indulhatnak Londonban, kapitányuk pedig a szerb Dragan Djukic, aki korábban a Pick Szeged vezetőedzője is volt. A szigetországiak a héten Szerbiában edzőtáboroznak, ezért kérték, hogy a magyarokkal is megmérkőzhessenek.

A csapattól származó információ alapján a találkozó így is jó felkészülés volt, hiszen több támadási variációt próbálhatott ki a válogatott, amely telt ház, csaknem 800 néző előtt játszott lehengerlően egy gyenge ellenféllel szemben.

A Mocsai-csapat – az olimpiai felkészülés újabb állomásaként – szombaton a magyar-szerb határ közelében, a Szegedtől 30 kilométerre fekvő Magyarkanizsán találkozik az Európa-bajnoki második szerb csapattal.

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat