Hirdetés
Győr+
2011.12.10. 13:08

London 2012 – Három magyar súlyemelő tesztel

Három magyar súlyemelő is szerepel a londoni előolimpián, vagyis azon az e hétvégi nemzetközi tesztversenyen, amellyel kipróbálják az erős emberek küzdelmeinek jövő nyáron otthont adó ExCel csarnokot.

Hirdetés

A brit házigazdák, akik a nőknél a 69 és a plusz 75, a férfiaknál pedig a 94 és a plusz 105 kilogrammos kategóriában rendeznek versenyeket, 20 ország 43 emelőjét hívták meg, köztük Magát Krisztinát, Gyurkovics Ferencet és Nagy Pétert.

Magát az ólomsúlyúak között próbál szerencsét, Nagyék pedig a férfiak hasonló felső súlycsoportjában lépnek pódiumra, egyformán vasárnap. A nőknél a „pluszosokat” két, egyformán hatfős csoportra osztották, s a magyar emelő a B csoportban szerepel majd, míg Gyurkovics és Nagy a plusz 105 kg várhatóan tizenkét sportolót felvonultató A csoportjában küzd meg a súlyzókkal délután.

A lényeg ugyan a csarnok „beüzemelése”, azért – amint azt Bökfi János szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta – a sikerrel megemelt súlyok nagysága is igen fontos, már csak azért is, mert példának okáért a novemberi, párizsi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon sem Magát, sem Gyurkovics nem produkált összetett eredményt. Előbbi – három sikeres szakítógyakorlat után – vádligörcs miatt lökni már képtelen volt, utóbbi pedig még a bemelegítéskor az edzőteremben megsérült, s egyetlen kísérlet nélkül visszalépett a vb-től.

Annál jobban helytállt Nagy Péter, aki az ólomsúlyúak között összetettben az igen jónak számító 8. helyet szerezte meg, 415 kg-os egyéni csúccsal.

(MTI)

Hirdetés