Hirdetés
Győr+
2012.06.26. 13:53

London 2012 – Dalok az olimpiáról olimpikonoktól

Egy hónappal és egy nappal a londoni játékok megnyitója előtt zenéléssel egybekötött sajtótájékoztatón mutatták be kedden az "Olympia mítosza" című cd-t, melynek dalait korábbi sikeres olimpikonok szerezték.

Hirdetés

A lemezen Géczi Erika olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakos, Mizsér Attila olimpiai és világbajnok öttusázó, Németh Nyiba Sándor olimpiai ötödik helyezett birkózó és Petrovics Kálmán világbajnok kajakos szerzeményei kaptak helyet, az anyag megszólaltatásában pedig az Örökség zenekar működött közre.

A cd elkészítésében részt vett még Kovács Iván olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőröző gitárszólóval, Fajkusz Csaba olimpiai hatodik tornász énekkel, Gergely Gábor világbajnok asztaliteniszező rappel, azaz szövegdarálással és Wichmann Tamás olimpiai ezüstérmes, világbajnok kenus énekkel, rappel.

Hirdetés

A lemez ötletgazdája a hobbiként zenéléssel foglalkozó Mizsér Attila elmondta: sok sportos dala gyűlt össze a fiókban, és úgy érezte, hogy “az olimpia olyan csoda, mely túlélt különféle politikai rendszereket, kifejezi a békét, a fiatalságot és a mozgás szeretetét, ezért mindenképp megörökítésre méltó”. Felkereste Géczi Erikát és Németh Nyiba Sándort, akikről tudta, hogy zenélnek, majd képbe került Petrovics Kálmán is, összeálltak és megszületett a lemez. Ez, mint mondta, “tisztelgés a magyar sport sikerei, hősei előtt, a magyar csapatnak buzdítás, a szurkolóknak kedvcsináló, nekünk, szerzőknek, egykori olimpikonoknak pedig egy pici önmegvalósítás, összefoglalja mindazt, amit érzünk és gondolunk erről a csodáról”.

Géczi Erika arról beszélt, hogy saját erőből, saját költségen, “önszponzorálással” hozták létre a cd-t. Köszönetet mondott a közreműködőknek, mindazoknak, akik önzetlenül részt vettek a lemez megszületésében. Jelezte, szeretnék, ha minden londoni olimpikon – akik közül Tóth Krisztina, Tóth Ildikó és Imre Géza volt ott a bemutatón – kapna a cd-ből. Az eseményen ugyancsak vendégként jelen lévő Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója válaszként felajánlotta a MOB segítségét, nevezetesen azt, hogy vásárolnak a lemezből, így valamennyi olimpikon csomagjában ott lehet majd a dalgyűjtemény.

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat