Győr+
2012.01.12. 16:02

London 2012 – Böczögő nyolcadik lett, biztossá vált a kvóta

A csütörtökön közölt hivatalos végeredmény értelmében Böczögő Dorina 8. lett egyéni összetettben a tornászok Londonban zajló tesztversenyén, így biztossá vált, hogy olimpiai kvótát szerzett.

Altorjai Sándor, a magyar szövetség (MATSZ) főtitkára csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Böczögő mind a négy szeren jól teljesített, s bár voltak kisebb hibái, összességében jó gyakorlatokat mutatott be.

“Elégedettek és boldogok lehetünk, mert Hídvégi Vid után Böczögő is megszerezte az ötkarikás indulási jogot, így maximálisan teljesítettük a célkitűzéseinket” – fogalmazott Altorjai. “Ha a jövő hét elején a ritmikus gimnasztikázó Vass Dórának is sikerül megszereznie a kvótát, akkor a Magyar Torna Szövetség négy versenyzővel utazik majd Londonba, ez pedig óriási siker.”

A 19 esztendős Böczögő azt mondta, nem szokott izgulni a versenyek előtt, most először fordult elő vele, hogy a megszokottnál idegesebben állt oda a szerekhez.

“Mindennek ellenére, nagyon örülök, hogy jól sikerültek a gyakorlataim és boldog vagyok, hogy ott lehetek majd Londonban az olimpián” – tette hozzá a Békéscsabai TC versenyzője.

Kedd éjjel a lólengésben világbajnoki negyedik Hídvégi Vid szerzett indulási jogot az olimpiára, tavaly októberben pedig a tokiói vb-n a lólengésben aranyérmes Berki Krisztián jutott kvótához. A londoni nyári játékokon három magyar tornász biztosan ott lesz, erre pedig a 2000-es sydneyi ötkarikás csúcsesemény óta nem volt példa.

(MTI)