Hirdetés
Győr+
2012.07.05. 20:42

London 2012 – Berki Krisztián ‘londoni lovon’ gyakorolhat

Új lótestet kapott Berki Krisztián, a lólengés kétszeres világbajnoka, így már ugyanolyan típusú szeren készül a nyári londoni olimpiára, mint amilyenen versenyezni fog majd a játékokon.

Hirdetés

A magyar szövetség (MATSZ) csütörtöki közleményében az áll, hogy ezt a fajta lovat Berki már tavaly is megkapta, a májusi Európa-bajnokságon – ahova ugyanaz a cég szállít, mint az olimpiára – azonban kiderült, hogy a támaszkodórészen jóval puhább a bőr, így ugyanannak a gyakorlatnak az elvégzéséhez nagyobb erőkifejtésre van szükség.

Hirdetés

Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára emiatt többször tárgyalt a gyártóval, s mostanra a cég kicserélte a lótestet.

“Először a Gymnova nem akarta kicserélni a lovat, de a többszöri tárgyalás hatására végül igazat adott nekünk – idézte a főtitkárt a közlemény. – Mindenben szerettünk volna százszázalékosat nyújtani a versenyzőknek, úgy vélem, ez sikerült.”

Kovács István vezetőedző azt mondta, időben érkezett meg az új ló, Berkinek és Hídvégi Vidnek – aki szintén lovon versenyez majd Londonban – így lesz elegendő ideje megszokni a szert.

Berki és Hídvégi, valamint a harmadik magyar tornász, Böczögő Dorina július 21-én utazik Londonba, a férfi selejtezőre 28-án, a nőire pedig 29-én kerül sor.

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat