Hirdetés
Győr+
2012.01.24. 11:40

London 2012 – A tekvondósok utolsó lehetősége

A nyári ötkarikás játékok előtt az esztendő legfajsúlyosabb erőpróbája vár a tekvondósokra: akik még nem harcolták ki a részvételi jogot a londoni olimpiára, hétvégén tehetik meg utoljára, az oroszországi Kazanyban.

Hirdetés

A magyaroknak a tavalyi világkvalifikáción nem sikerült kvótához jutniuk, most péntektől vasárnapig az európai selejtező kínál még lehetőséget, melyen összesen 24 kvótát osztanak ki. A kontinentális rostán mind a nyolc – négy férfi és négy női – súlycsoportban a legjobb három között kell végeznie annak, aki a brit fővárosban is szőnyegre akar lépni.

“Az indulók között négy versenyzőnk is van, de nagyon nehéz dolga lesz mindegyikőjüknek, hiszen minőségi mezőny áll rajthoz. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a biztos kvótához döntő kell, az elődöntőbe jutás önmagában még nem elég, a londoni rajtjog kiérdemléséhez adott esetben a bronzcsatát is meg kell nyerni” – mondta a keddi útnak indulás előtt Patakfalvy Miklós, az olimpiai programban szereplő, koreai eredetű küzdősport hazai szövetségének elnöke.

A magyar szereplők: Dicz Barbara (49 kg), Kotsis Edina (57), Székely Norbert (58), Tóth Balázs (plusz 80).

Dicz és Székely várhatóan pénteken, Kotsis szombaton, Tóth pedig vasárnap próbál szerencsét.

(MTI)

Hirdetés