Hirdetés
Győr+
2012.06.22. 17:12

Levendulaillat és gyógynövény-hetek Pannonhalmán

A jó szó és a növények gyógyító erejéről is beszélt Várszegi Asztrik püspök-főapát, amikor megnyitotta Pannonhalmán a Levendulaheteket.

Hirdetés

Aratni még nem lehet ugyan a levendulát, ám mezejét megcsodálni, illatát érezni, s a növény feldolgozásának folyamatát megismerni már igen.

Várszegi Asztrik főapát uganis pénteken megnyitotta a Levendulaheteket a pannonhalmi gyógynövénykertben. A beteg test és lélek gyógyításáról beszélt, a Pannonhalmán termesztett növények mellett a jó szó gyógyerejéről is.

Hirdetés

Közismert, hogy Pannohalmán évszázados múltra tekint vissza a levendulatermesztés. Az ültetvények ölelésében a főapátságkettős hasznosítású kertet alakított ki. Ez a gyógynövények termesztését és bemutatását egyaránt szolgálja.

Az odalátogató vendégek betekintést nyerhetnek a bencés gyógyító hagyományokba, megismerkedhetnek az ősi receptek alapján készült teákkal.

A Levendulahetek keretében június 22. és július 13. között délután fél kettőkor interaktív programok keretében mutatják be a nevezetes gyógynövény történetét. Péntek este hétkor a Misztrál együttes ad ingyenes koncertet a Gyógynövényház előtti téren.

A további program megtekinthető a www.bences.hu honlapon.

gyorplusz.hu

likeold
a fb oldalunkat