Hirdetés
Győr+
2012.04.07. 07:56

Lesz-e álom a rémálomból?

Szombaton 16.00 órától a Veszprém Arénában rendezik a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóját.

Hirdetés

Mint ismeretes, az elődöntő ellentétes félidőket hozó első mérkőzésén a Győri Audi ETO KC 35-31 arányban, négygólos vereséget szenvedett a román Oltchim Valcea otthonában. A győri lányok hátránya nem ledolgozhatatlan és küldetésük nem lehetetlen, az egy héttel ezelőtti hibák kijavításával és egy nagyszerű győzelemmel 2009 után ismét bejuthatnak a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Hirdetés

A két csapat 2010-ben már találkozott a legrangosabb kupasorozat elődöntőjében, akkor a románok jutottak a fináléba, így bőven van mit törleszteni a Valceának, Karl Erik Böhn vezetésével a győri csapat visszavághat a két évvel ezelőtti búcsúért. (A Győr sorozatban hatodszor jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, eddig csupán egyszer sikerült a döntőbe kerülni, de a végső győzelem még egyszer sem sikerült megszerezni.)

A Győri Audi ETO KC nem először vív rangos mérkőzést a Veszprém Arénában, 2009-ben már játszottak BL-elődöntőt a veszprémi csarnokban. A csapat a héten több alkalommal is edzett Veszprémben, a játékosok elmondása szerint, ha a győri szurkolók jó szokásukhoz híven kitesznek magukért, nem lehet gond a hazai pálya előnyével.

Lunde Haraldsen és Heidi Löke személyében két BL-győztes tagja már van a csapatnak, ők tudják milyen nagyszerű érzés a magasba emelni a női kézilabda legrangosabb klubtrófeáját, de minden győri szurkoló azt szeretné, ha idén a keret többi tagja is csatlakozna hozzájuk.

Az Oltchim csapata pénteken reggel érkezett Magyarországra, délután már edzettek is a Veszprém Arénában. Sajtóinformációk szerint a montenegrói balátlövő, Marija Jovanović és Valentina Ardean-Elisei (aki a múlt heti meccs előtti bemelegítésen szenvedett hátsérülést) továbbra sem bevethető, így nagy valószínűséggel ők szombaton sem lépnek majd pályára.

A négygólos hátrány ledolgozása nem lehetetlen feladat, ha az idegenben elkövetett védekezési és visszazárási hibákat sikeresen kijavítja a Bhön-csapat és támadásban is pontosabb lesz, bejuthat a fináléba, s 2009 után ismét esélye nyílhat a BL-trófea elhódítására. Fantasztikusan izgalmas visszavágó vár a játékosokra és szurkolókra, szombaton 16 órától telt ház, azaz 5500 néző várja majd a csapatokat a Veszprém Arénában.


Szabadi Ervin


Megkérdeztünk néhány győrit, milyen eredményre számít szombaton.

Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke: 28:24 arányban győzünk, s ezzel továbbjutunk.

Bolla Péter kabinetfőnök, a Rába ETO Futsal Club tiszteletbeli elnöke: számokat, arányokat soha nem mondok, de azt gondolom, ott leszünk a döntőben.

Dr. Király Tibor, az Apáczai kar főiskolai docense, a testnevelési tanszék vezetője: a hátrányt ledolgozzák a lányok, s a továbbjutáshoz elegendő különbséggel nyerünk.

Szalai Ferenc, a kézilabdaképzésben is élen járó Nádorvárosi Közoktatási Főigazgatóság főigazgatója: 2009-ben út közben, rádión hallgattam a közvetítést, s bosszankodtam azon, hogy a riporter lemondóan beszélt rólunk. Remélem, most nem lesz oka rá, s jó játékkal bekerülünk a döntőbe.

Páternoszter Piroska, a győri önkormányzat humánpolitikai főosztályának a vezetője: az egész város szurkol a lányoknak, biztos vagyok benne, hogy ledolgozzák a kinti hátrányt

Győri Audi ETO KC – CS Oltchim Rm. Vâlcea

április 7. (szombat), 16.00, Veszprém, Veszprém Aréna

Játékvezetők: Thierry Dentz, Denis Reibel (franciák)

TV: DigiSport – ÉLŐ

likeold
a fb oldalunkat