Hirdetés
Győr+
2012.05.15. 13:39

Lépéselőnyben a Rába ETO

Tegnap este megszerezte a magyar bajnokság elődöntőjében első győzelmét a Rába ETO. Az ellenfél, az Aramis nehezen jutott túl a DEAC-on, három mérkőzéssel hozta le a két győzelemig tartó párharcot.

Hirdetés

Mint minden új mérkőzésen, ezen sem lehetett félvállról venni a budaörsiek elleni összecsapást. A zöld-feketében játszó vendégek biztonságos védekezésre rendezkedtek be, így az ETO-nak lehetősége volt szokásos labdatartásával keresni a rést az ellenfél védelmén. A 4. percben aztán Ali egyéni játék után talált Sikur hálójába, majd a 12. percben már a duplájának örülhetett. Nem telt egy perc, amikor a mérkőzés legszebb gólját lőtte az ETO. Egy gyönyörűen végigvitt begyakorolt figura végén Harnisch Ákos passzát Lódi vágta a hálóba. Mindenki várta a fiestát, de nem így gondolta az Aramis. Egy eladott labdából Sivák pöttyintett Balázs kapujába és ezzel a góllal kapaszkodni kezdett a budaörsi alakulat. Két perccel a lefújás előtt azonban Lódi könyörtelenül használta ki az adódó lehetőséget, kettőre növelve góljai számát. Tóth Szabolcs is betalált, kialakítva a 4-2-es félidei eredményt.

A félidőben a szokásos Four Gates Hungary Kft. által szponzorált „aranyautó” játék zajlott, és az aktuális műsorfüzet sorszámaival is lehetett ajándékokat nyerni.

Hirdetés

A második félidőben egy felpaprikázott Aramis lépett pályára. Feljebb tolták a védekezésüket, és agresszívebb játékra tértek át. Több volt a helyzet mindkét kapu előtt, de a kapusok a helyükön voltak, így gól nem született. Nem játszott olyan elánnal az ETO, mint az első félidőben, így több lehetősége nyílt az Aramisnak. Kemény küzdelem folyt a pályán, nem kímélték egymást a felek, ennek rengeteg szabálytalanság lett a következménye. Balázs a gólvonalról mentette Dávid perdítését, az egész budaörsi egylet persze gólt követelt, de az eredmény nem változott. Röpködtek a sárga lapok is, de egyik csapat sem érte el a hat szabálytalanságot. Öt a négy elleni játékkal próbálkozott az Aramis, de az ETO már rutinos ebben a helyzetben, nem is talált rést az ellenfél. Balázs egy megszerzett labdát hajszálpontosan dobott Lódihoz, aki mellre vette és egy másodperccel a vége előtt kapásból a kapuba zúdította a labdát.

A vége 5-2, de ez az eredmény nem tükrözi híven milyen keményen meg kellett küzdenie a győzelemért a Rába ETO-nak. Az Aramis elődöntőhöz méltóan küzdött, egy percre sem adták fel, megnehezítették a bajnok dolgát. Folytatás csütörtökön, Budaörsön, ahol az ETO-nak meg kell szereznie második győzelmét.

Marcos Angulo: – Egy agresszív, jól játszó Aramist sikerült legyőzni, nem volt könnyű a mérkőzés, hiszen feltolták a védekezésüket, és nem hagyták saját játékunkat játszani. Öt a négy ellen azonban nagyon jól védekeztünk, nem adtunk esélyt az ellenfélnek.

etofutsal.hu

likeold
a fb oldalunkat