Hirdetés
Győr+
2013.04.26. 08:10

Leányálom-premier szombaton a győri Vaskakas Bábszínházban

Leányálom címmel női sorsokat megelevenítő, felnőtteknek szóló darabot mutat be a győri Vaskakas Bábszínház szombaton Pelsőczy Réka rendezésében.

Hirdetés

 

A szövegkönyvet női élettörténetekből, vallomásokból állították össze az alkotók: a rendező, Solt Róbert dramaturg és az előadás három színésze, Kocsis Rozi, Ujvári Janka és Gergely Rozália – mondta Csobod Eszter művészeti titkár az MTI-nek.

Hirdetés

 

A mosodában játszódó színműben nők mesélnek saját sorsukról, az anyaságról, a barátságról, a szexről, az anorexiáról, az öregségről. Miközben tisztulnak a ruhák, tisztulnak a történetek, az emberi sorsok.

 

Az alkotóközösség a huszadik század második felének magyar könnyűzenéjével és sok humorral fűszerezte a történetek sorát, hogy az élettel való egyezések szórakoztatóak (is) legyenek.

 

“Vannak a férfiak. És vannak ezek a nők. Mi. Anyám, nagyanyám, húgom, barátnőm, szomszédom. Valami hasonló bennünk, valami ismétlődik. Valami, ami jó, ami fáj, ami nehéz, ami nevetséges. Sokat köszönhetünk egymásnak. Jót meg rosszat. A földön állunk. Mindent túlélünk. A nők mozgatják a világot. Nem fönt, hanem lent. A piacon, az utcán, a fürdőben, a munkahelyen” – vallja az előadásról Pelsőczy Réka. A Katona József Színház színész-rendezője két évvel ezelőtt már dolgozott együtt a Vaskakas csapatával, akkor A pecsenyehattyú és más mesék című produkciót vitte színre.

 

A Leányálom díszleteit Kalmár Bence, jelmezeit Tihanyi Ildikó tervezte, a koreográfia Fejes Kitty munkája.

 

A Vaskakas évek óta színesíti repertoárját felnőtteknek szóló előadásokkal. Korábban egyebek között a Kádár Kata revüt, a Bernarda Alba házát és Az eső labirintusát játszották tizenhat éven felülieknek nagy sikerrel.

 

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat