Hirdetés
Győr+
2016.04.07. 14:08

Látványos rendőrverseny Győrben – fotókkal, videóval

Mozgalmas délelőtt várt csütörtökön a közlekedésrendészet rendőreire Győrben. Az országos verseny válogatóját tartották, ahol több feladatsorban is összemérték tudásukat az egyenruhások.

Hirdetés

Az ETO Park parkolójába szervezték meg az eseményt, ahol a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának rendőreihez csatlakoztak a Komárom-Esztergom megyeiek is. Ahogy a helyszínen Perjámosy István alezredes, osztályvezető elmondta, a két megye között az együttműködés kiváló, így kézenfekvő volt, hogy együtt rendezzék meg az országos verseny selejtezőjét.

A programon részt vettek a motoros és gépkocsizós járőrök, akiknek épített pályán kellett megmutatni, hogy vezetik járművüket. A karos forgalomirányítás éles helyzetben, forgalmas kereszteződésben zajlott. A baleset-helyszínelőknek különféle szituációkban kellett bizonyítani és természetesen szakmai és elméleti kérdésekre is helyes válaszokat vártak tőlük. A KRESZ magas szintű ismerete elengedhetetlen, a közlekedésrendészethez tartozó rendőröknek még inkább, így az ehhez kapcsolódó feladatokkal is szembesültek a nap folyamán.

Hirdetés

Csóka Ákos rendőr törzsőrmester, szolgálati motorjával

A kérdéssor összeállításánál nagy hangsúlyt fektette, hogy életszerű példákon keresztül mérjék fel a versenyzők szakmaiságát, gondolkozását és gyorsaságát. A baleset helyszínelő munkájában fontos a fényképek készítése is, így ehhez kapcsolódó ismereteikről is számot adhattak a versenyzők.

Az országos döntőbe egyébként gépkocsizó kategóriából kettő, motorosból egy, karos forgalomirányítóból egy, baleset helyszínelőből pedig két rendőr juthat tovább, amelynek helyszíne többek között a mogyoródi Hungaroring lesz.

A rendőrök versenye egyébként a civilek részéről is nagy érdeklődés mellett zajlott. A Gyárvárosi Óvoda Kiskúti Tagóvodájának Pillangó csoportja is lelkesen használta ki a lehetőséget, hogy ennyi rendőrt, rendőrautót, rendőrmotort láthattak egy helyen. Boldogan ültek be- és fel a járművekre, kérdezgették a rendőröket. Volt aki már most kijelentette: ő biztosan rendőr lesz.

Knauz Gergő már egy kicsit idősebb, a Bercsényi Miklós Közlekedési Szakközépiskola 9, osztályos tanulója, rendészeti szakon. Motorral érkezett, Rosta Roland rendőr százados hívására. Ő az a fiú, aki harmadik lett a városi közlekedési versenyen segédmotoros kategóriában , míg a megyei döntőről már az aranyérmet hozta el. Kedden Debrecenbe utazik, hogy az országos megmérettetésen vegyen részt.

Knauz Gergőből talán motoros rendőr lesz…

– Foglalkoztat a gondolata annak, hogy rendőr legyek. Érdekel a TEK, de nyomozó is szívesen lennék. Talán még a motoros rendőr-járőr hivatás is megvalósulhat – mondta el Gergő, akivel szívesen gyakoroltak és beszélgettek a motoros rendőrök.

Szöveg és fotók: Havassy Anna Katalin

likeold
a fb oldalunkat