Győr+
2011.10.07. 13:03

Lakhatatlanná vált a győri őrzött szállás

Lakhatatlanná vált a csütörtöki verekedés következtében az illegális migránsok győri őrzött szállása, ezért az ott elhelyezett embereket Kiskunhalasra kellett átszállítani - közölte Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI érdeklődésére.

Közlése szerint az anyagi kár kétmillió forintnál is nagyobb. A Kisalföld című megyei napilap információja szerint a vita azon robbant ki, mire használjanak egy, az egyik ajtóról leszerelt riglit.

Mint arról az MTI beszámolt, négy egyenruhás sérült meg abban a verekedésben, amely csütörtök délelőtt tört ki Győrben, a rendőrség illegális migránsok elhelyezésére szolgáló őrzött szállásán.

Fél tizenkettő körül egy szíriaiakból és egy pakisztániakból álló csoport szólalkozott össze a Szövetség utcai szálláson. Két fegyveres őr a körletbe lépett, és megpróbálta lecsillapítani a perlekedőket, ám ekkor azok egyesült erővel támadtak rájuk.

Az egyik intézkedő fegyveres őr nyolc napon túl gyógyuló, társa és két, a segítségükre siető rendőr könnyű sérüléseket szenvedett. Jelenleg is tart annak tisztázása, hogy a mintegy negyven ember közül kinek milyen szerepe volt a történtekben. Hivatalos személy elleni erőszak miatt a győri nyomozó ügyészség, míg rongálás ügyében a győri rendőrkapitányság folytatja a vizsgálatot.

(MTI)