Győr+
2011.09.14. 15:28

Kulturális Örökség Napjai és céhes felvonulás a hétvégén

Győr ismét csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai című országos kezdeményezéshez, melyen a műemlékekre helyezik a hangsúlyt szeptember 17-18-án.

Olyan épületek kapui is megnyílnak, amik egyébként nem látogathatóak. A műemléképületekben rendhagyó vezetéssel kalauzolják végig a látogatókat a tárlatok bemutatása mellett.

Grászli Bernadett, a Városi Művészeti Múzeum igazgatója a programok közül kiemelte a Városépítő képzőművészeti játék című kreatív foglalkozást gyermekeknek, melyen megismerhetik Győr város makettjét, s ezután a résztvevők megépíthetik a saját makett-városukat.

A Hild József Építőipari Szakközépiskola is közreműködik a Kulturális Örökség Napjain, a diákok örökségvédelmi előadást tartanak, amely kitűnő lehetőség számukra is kutatásaik bemutatására.

A programok ingyenesek, a szervezők mindenkit várnak, hiszen a paletta széles, minden korosztálynak kínálnak kulturális élményeket.

16-án, pénteken tartják a Céhek Napját is, a szakmát tanuló diákok ünnepét. Lesz ügyességi vetélkedő délelőtt a Radó szigeten, jelmezes felvonulás 16.30-tól a Belvárosban, díjkiosztó, koncert, majd ismét belvárosi felvonulás következik 18 órától.

Z.A.