Győr+
2011.09.13. 13:29

Különválasztják a Kossuth hídon a kerékpáros és az autós forgalmat

Kiszélesítik a Kossuth hídon a járdát, a biztonságos közlekedés érdekében ide vezetik át a kerékpáros forgalmat. A biciklisek ugyanis most a szűk 6,5 méter széles útpályán kerekeznek az autók és a buszok mellett.

Hamarosan biztonságosan kelhetnek át a kerékpárosok Győrben a Kossuth hídon. Novemberben készül el ugyanis az a beruházás, aminek eredményeként a hídon különválasztják a biciklis és az autós forgalmat – jelentette be az átépítés kezdetén dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, belvárosi képviselő.

Jelenleg a kerékpárosok a szűk, 6,5 méter széles útpályán kelhetnek át a hídon az autók és a buszok mellett. Ez sok problémát okozott a közlekedőknek, balesetveszélyes helyzeteket teremtett – hangsúlyozta az alpolgármester.

Az átépítést az is sürgette, hogy ezen útszakasz egy nemzetközi kerékpáros nyomvonalnak is része.

A most induló beruházás részeként, mintegy 87 millió forintból a kifolyási oldalon kiszélesítik a járdát, ide vezetik a kétirányú kerékpárutat – tette hozzá Fekete Dávid képviselő. Kifejtette, elbontják a járdaburkolatot, a vasbeton járdalemezt, a gyalogjárda hossztartókat, valamint a korlátot. Az új kerékpársáv kopás és UV-sugárzást álló védőbevonatot kap. A régi hídkorlátot pedig a szabvány szerinti magasítás után visszahelyezik.

A hídépítéssel egy időben a Rónay Jácint úton és a belvárosi oldalon is elkészülnek a csatlakozó kerékpárutak.

A november közepéig tartó átépítási munka idején forgalomkorlátozásra lehet számítani a hídon ideiglenes jelzőlámpás forgalomirányítás mellett – figyelmeztet a Győri Útkezelő Szervezet.