Különleges vegán menü

Győr+
2019.01.27. 12:25

Nagy Eszter Creative Chef e heti ajánlatában egy ízletes vegán menüt ajánl, amelynek főétele gluténmentes, laktózmentes üvegtésztából készül. A tésztánk a közhiedelemmel ellentétben nem rizslisztből készül. Alapja a mungóbab nagyon finomra őrölt lisztje és víz.

Mogyorós üvegtészta sült zöldségekkel, pak choi-jal

Hozzávalók:

20 dkg gomba

20 dkg retek

1 csomag (kb. 10 dkg) üvegtészta

50 ml olívaolaj

15 dkg sós, pörkölt földimogyoró

egy marék friss koriander

fél citrom vagy lime leve

fél csokor újhagyma vagy egy marék pirított hagyma

2 db pak choi (bordás kel)

A bordás keleket félbevágjuk és enyhén olajozott serpenyőben meggrillezzük, majd egy tányérra helyezzük. Ekkor jöhetnek a serpenyőbe az aprított zöldségek (gomba, retek). Ne keseredjünk el, ha más zöldségek vannak otthon. A tészta reszelt répával, apróra vágott káposztával ugyanolyan finom.

Amikor a zöldségek megpirultak, de még ressek, akkor ezeket is a grillezett kel mellé szedjük, a serpenyőt felöntjük vízzel és a tésztát a már lobogó vízbe rakjuk főni. Só helyett szójaszószt használjunk, illetve a vizet egyáltalán ne sózzuk, mert a mogyoró is elég ízes. Amikor a tészta megpuhult, ráöntjük a mogyoróval turmixolt olívaolajat és visszahelyezzük a grillezett zöldségeket. A frissen aprított koriandert és a hagymákat a legvégén keverjük bele. Ekkor ízesítsük citromlével is. A tésztát feltekerve tálaljuk és tegyük mellé a grillezett pak choi-t.

Lusta háziasszony csokis-gyümölcsös-serpenyős rétese

Hozzávalók:

1 csomag réteslap

banán

ananász

szőlő

alma

(bármilyen gyümölcs)

5 dkg fekete csokoládé

A réteslapot vágjuk körülbelül 10 cm széles csíkokra. A gyümölcsöket a csokival együtt aprítsuk fel, és tegyük körülbelül egy evőkanálnyi halmokban a lapok szélére. A réteslapokat feltekerjük és enyhén vajazott-olajozott serpenyőben megpirítjuk.

Tipp: Ha lehet, a csokit ne a tészta szélére tegyük, különben kifolyik!

#CreativeChef