Krémes tojás sült sajttal

Győr+
2019.03.20. 19:05

Az egészséges menük közül ez az én legkedvesebb verzióm. A sült, kérges sajt, krémes tojás és fűszeres avokádó látványnak sem utolsó, de legfőképpen ideális vacsoraötlet.

Reggelire is vagy vacsorára, bármikor bűntelenül fogyasztható, mert tápértékben gazdag, regenerálja a szervezetet a nagy ételharcaink után, hiszen legyünk őszinték magunkhoz, vívtunk mi rendesen az ünnepek, hosszú hétvégék alatt. Korábban nehezen álltam meg, hogy tartsak egy édességmentes napot, de végül megtaláltam az ellenszerét. Olyan gusztusos, kímélő ételeket fedeztem fel, amelyek kárpótolnak mind ízekben, mint látványban, és közben azon kell küzdenem, hogy ne kérjen mindenki körülöttem „egy falatot” belőle, mert végül nem marad. Természetesen ez a jobbik verzió, ezért készítsünk többet, hogy az egész család ezt vacsorázhassa.

Bevásárlólista 1 főre:

5 dkg füstölt sajt

fél avokádó

1 tojás

1 kk méz

friss bors

csipet só

2 ek olívaolaj

1kk ecet

Elkészítés:

1. Egy tapadásmentes serpenyőben, 1 ek olívaolajon megpirítom a sajtszelet egyik felét, majd lecsorgatom az 1 kk mézzel és megfordítom, és lepirítom a másik felét is. Közben friss borsot szórok rá és csipet sót, esetleg egy kis balzsamecetet, ha van otthon.

2. A sült sajtot már tányérra készítem, rászeletelem az avokádót, gyakran zúzott fokhagymát is teszek rá, paradicsomot, tonhalat, de pici citromlével, sóval, friss borssal egészen biztosan megszórom. Erre jön rá az utolsó pillanatban a tojás.

3. A tökéletes buggyantott tojáshoz egy kis lábasban 3 dl vizet forralok, 1 kk sót, 1 kk ecetet teszünk bele és amikor gyöngyözik, nem forr, kanállal megkeverem óvatosan, hogy egy örvény legyen a közepén és egy pohárba leütött tojást beleöntöm. Hagyom, amíg fel nem jön a tetejére és óvatosan, egy evőkanállal kiveszem a már tálalt sajtra, és így melegen tudom tálalni. A szabály itt is ugyanaz, ha másnak is készítjük, a vendég vár az ételre, nem pedig fordítva, hidegen ez nem jó.

Szarka Zsófi