Hirdetés
Győr+
2016.04.01. 11:50

Középpontban a labda és a bizalom – Kis Barbara és Kiss Máté

Labdarúgás, Real Madrid, divat. Csak néhány közös pont két sikeres győri fiatal életében. Kis Barbara és Kiss Máté kapcsolatában a labda játssza a főszerepet, szívesen néznek együtt Real Madrid-meccset, akár a helyszínére is elutaznak, ha éppen akad szabad idejük. A labdarúgás szeretete és a jó megjelenés a génjeikben van, és mindenben támogatják egymást, talán ez lehet a hét éve tartó kivételes kapcsolatuk titka.

Hirdetés

„Vittem fel a labdát, engem nem támadtak. Felnéztem, láttam, hogy Krisztiánt és Márkót is szorosan őrzik a cseh védők, így toltam egyet a labdán és elvállaltam. Akkor még nem gondoltam, hogy gól lesz, de mire átfutott az agyamon, már a hálóban volt a labda” –elevenítette fel Máté a cseheknek lőtt bomba gólját, amit később az U20-as egyiptomi világbajnokság legszebb találatának választottak. Élete egyik meghatározó pillanatát követően még azt gondolta, minimum egy külföldi elit bajnokságban fog majd játszani, de a dolgok nem úgy alakultak. Jelenleg a Gyirmót NB II-es csapatának meghatározó tagja, de élete nagy részében az ETO kötelékében futballozott. Már elsős korában a zöld-fehérekhez igazolt, ahol végigjárta a „szamárlétrát” és 17 évesen Egervári Sándor keze alatt az NB I-es bajnokságban is bemutatkozhatott.

„Sanyi bácsi nagyon szeretett, felkarolt és később általa kerültem a két évvel idősebbek közé az U20-as válogatottba, így utazhattam a csapattal a 2009-es egyiptomi VB-re. Sikeres időszaka volt ez a pályafutásomnak, ráadásul Barbival is ekkor ismerkedtem meg” – mesélt hét évvel ezelőtti élményeiről Máté, aki csehek elleni gólörömével már új szerelmének üzent.

Hirdetés

„Egy szívet küldött nekem a gólja után, amiből sajnos nem sokat láttam, mert a csapattársai leteperték a földre, de Máté mindenre gondolt és a másnapi újságban lenyilatkozta, hogy nekem szánta a félresikerült kézmozdulatot” – reagált mosolyogva Barbi, aki már kiskorától kezdve nagy focirajongó. Nem is csoda, hiszen édesapja, Kis Zsolt hivatásos labdarúgó volt, 1985 és 1990 között 124 NB I-es meccsen szerepelt az ETO színeiben.

„Valószínűleg apum is közrejátszott abban, hogy ennyire szeretem a focit. Ha tehetem, minden nagy sporteseményt követek, de a nívósabb futballtornákat kiemelten kezelem. A 2000-es Európa-bajnokság óta a nagy világversenyeket figyelemmel kísérem, sőt még az eredményeket is vezetem” – magyarázta Barbi. Focizni mégsem szokott, mert ahogy ő fogalmazott, ebben nem tehetséges, és ha nagyon beleéli magát, akkor az sérülésveszélyt jelent az ellenfelekre nézve. Ennek ellenére mindig is fogékony volt az olyan dolgokra, amik a mozgással kapcsolatosak.

„Fiatalabb koromban 12 évig versenyszerűen táncoltam – folytatta – 2004-ben világbajnok lettem és engem választottak az év táncosának Magyarországon. Később belekóstoltam a kézilabdába is, de igazán a tánc állt hozzám a legközelebb és ebben értem el igazán nagy sikereket.”

Talán jó színpadi megjelenésének köszönhetően kezdett el modellkedéssel foglalkozni, amit azóta is hobbijának tekint és szeretné minél tovább csinálni. Jó ajánlólevél lehet az ügynökségeknek, a Miss Universe Hungary szépségversenyen elért harmadik helye, ami nagy elismerés volt számára. Ezt azonban családja és párja támogatása nélkül aligha érhette volna el.

„Mind a ketten támogatjuk a másikat. Tudtam, hogy ez Barbinak milyen fontos, így én a háttérbe vonulva biztattam és segítettem őt bármiben. Természetesen maximálisan visszakapom ezt a törődést, szerintem ez lehet a kapcsolatunk titka” – mondta Máté.

A fiatalok Győrben élnek, de szívesen utaznak együtt. Közös „szerelmük” a Real Madrid labdarúgócsapata, időnként akár repülőre is ülnek, hogy láthassák kedvenceik meccsét.

Máté jelenleg a Gyirmót gárdájában játszik és ebben az együttesben szeretne újra NB I-ben játszani, míg Barbi a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai karán tanul rekreációszervezést és egészségfejlesztést, ahol – ha minden jól alakul – jövőre végez. Közös életüket Győrben tervezik, hiszen ők is vallják, hogy a jövő Győrben épül!

 

Szerző: FICSÓR DÁVID

Fotó: MARCALI GÁBOR

likeold
a fb oldalunkat