Győr+
2011.08.31. 07:07

Közép-Európa legnagyobb extrémsport fesztiválja Budapesten

Immár 12. alkalommal kerül sor szombaton a WestEnd City Center tetején az extrém sportolók legnagyobb közép-európai fesztiváljára, az Offline Sport Gamesre.

A főváros közepén található helyszínen több szinten zajlanak majd a programok, az elmúlt évekhez hasonlóan a tetőkertben és a parkolóház felső szintjén is lesznek események, de a szervezők tájékoztatása szerint ezúttal a Semiramis függőkertet is kihasználják, így bővül a helyszín.

A BMX kerékpárosok, a gördeszkások és a görkorcsolyások nemzetközi, meghívásos versenyein közel 300-an indulnak.

Az idén először hegyikerékpár-viadalt is rendeznek, a főszponzor Burn által, 250 köbméter föld felhasználásával épített dirt-pályán. Az esemény érdekessége, hogy a pálya nem kerül véglegesen lebontásra, települések és csapatok nyújthatnak be rá pályázatot, s a szervezők az OSG után a nyertesnek elszállítják és az adott helyszínen újra fel is építik a pályát.

Az egynapos rendezvény programját ezenkívül egész nap koncertek színesítik és olyan különlegességekkel várják az érdeklődőket, mint az extrém yo-yo bajnokság, a fingerboard (ujj-deszka) kupa, vagy a freestyle-futballisták bemutatója.

Tavaly több mint 50 ezer látogató volt az ingyenes eseményen, de a szervezők idén még több érdeklődőt várnak.

(MTI)