Köteles távozik, Farkas marad, Nyíregyházán kezd az ETO

Győr+ Fotó: O. Jakócs Péter
2024.06.29. 17:11

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette az OTP Bank Liga 2024–2025-ös bajnoki idényének sorsolását. A nyitófordulót a július 26–28-i hétvégén rendezik.

A címvédő Ferencváros Debrecenben játssza első mérkőzését, míg a tavalyi második helyezett és kupagyőztes Paksi FC Diósgyőrben lép először pályára. A két feljutó a Nyíregyháza és az ETO FC Győr egymás ellen mutatkozik be az első fordulóban.

A 2024-ben az év utolsó bajnoki fordulóját – a tizenhetediket – december 14-én játsszák a csapatok. A 18. fordulót február 1-jén rendezik majd, a bajnokság pedig május 24–25-én zárul. Az első derbire a 4. fordulóig kell várni, ekkor a Fradi fogadja majd az Újpestet, míg a bajnokság első örök rangadóját, az MTK–Ferencváros összecsapást a 7. fordulóban láthatják a nézők. Az ETO augusztus első hétvégéjén, a második fordulóban a Debrecent fogadja, majd a harmadik körben, szintén hazai pályán, az MTK következik. Ezután sorrendben, idegenben a Kecskemét, itthon a Puskás Akadémia lesz a zöld-fehérek ellenfele.

Arról már beszámoltunk, hogy az ETO vezetőedzője továbbra is Borbély Balázs marad, akivel 2026-ig szóló szerződést kötött a klub. Segítője, Lipták Zoltán szintén továbbra is a vezetőedző mellett dolgozik, ahogy Sebők Zsolt kapusedző, Kertész Áron erőnléti edző és Márkus Gábor videóelemző is. Rajtuk kívül érkezett a stábba még egy erőnléti edző Vég András, fizioterapeutaként pedig Kátai Roland foglalkozik a játékosokkal.  A hónap végén lejár az eddigi sportigazgató, Köteles László szerződése, amelyet a vezetőség nem hosszabbít meg, így a szakember távozik. A játékoskeret is átalakul, az biztos, hogy Zeljko Gavric is Győrben folytatja pályafutását. A klub saját nevelésű fiatalja, Farkas Balázs újabb két évvel meghosszabbította szerződését.

Az NB II-es rajtra készülő Gyirmót FC Győr is elkezdte a felkészülést a következő szezonra, a klubhoz már érkeztek is új játékosok. Kettő plusz egy éves megállapodást írt alá Katona Máté. A védelem jobb oldalán és a középpályán is bevethető 27 éves játékos az MTK színeiben mutatkozott be az első osztályban, legutóbb a Soroksár színeiben játszott. Ugyancsak a Gyirmót futballistája lesz Miknyóczki Ádám. A 21 éves csatár az MTK nevelése, de az előző félévben a másodosztályú PMFC csapatában szerepelt kölcsönben.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #MLSZ |