Győr+
2011.11.14. 13:16

Korszerű mérőeszközök a megye mentőautóiban

Az esetkocsik kivételével a megye összes mentőautójába új vérnyomásmérők kerültek, illetve mindegyik mentőautóba adományozott egy cég vércukormérőket a Győr-Moson-Sopron megyei Mentésügyi Alapítvány felkérésének eleget téve.

Összesen 30 darab vércukormérővel és 25 darab vérnyomásmérővel bővült a megye mentőautóinak felszereltsége. Az esetkocsik kivételével az összes mentőautóba új vérnyomásmérő, illetve mindegyik mentőautóba vércukormérő került. Az esetkocsikban a hagyományos vérnyomásmérők maradtak.

Szabó Erik, a Győr-Moson-Sopron megyei Mentésügyi Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, a szervezet 2003 óta működik azért, hogy segítse a mentősöket a korszerű felszerelés előteremtésének támogatásával, illetve a lakosság tájékoztatásával, például olyan kiadvánnyal is szeretnének hozzájárulni a tájékoztatáshoz, melyek az infarktus és a stroke jeleit mutatja be.

Az alapítvány célja, hogy a jövőben is támogathassák a megyei mentősöket, a későbbiekben egy mentőautót is szeretnének vásárolni.

Tímár Béla, a Di-Care Zrt. vezetője hozzátette, szívesen támogatják az alapítványon keresztül a mentősöket a jövőben is, például azzal, hogy vércukormérőkhöz szükséges tesztcsíkokat a jövőben kedvezményesen vásárolhatják meg a cégtől.