Hirdetés
Győr+
2012.02.18. 12:01

Korábbi csapata ellen a gólzsák

Repülőrajtot vett a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, hiszen első két mérkőzését egyaránt megnyerte a zöldfehér együttes. A Midtjylland ellen a tizenegy gólt dobó Heidi Löke volt a győriek egyik legjobbja, aki hétvégén korábbi csapattársaival nézhet farkasszemet. Vasárnap a csoport rangadóján a norvég Larvik érkezik a Magvassy Mihály Sportcsarnokba.

Hirdetés

Hétvégén a Midtjylland ellen nyolcgólos győzelmet aratott az Audi ETO, és bár néha akadozott a gépezet, a győri siker nem forgott veszélyben. A zöldfehérek legeredményesebb játékosa a tizenegyszer beköszönő Hedi Löke volt, aki ellenállhatatlanul játszott.

– Kemény mérkőzésen vagyunk túl, védekezésben nem kezdtünk jól, deaztán a második félidőben már jobban teljesítettünk ezen a téren is. Pálinger Kati remekül védett, ez is kellett a sikerhez.

Nem játszottunk rosszul, de képesek vagyunk még ennél is jobban kézilabdázni, és ezt meg is akarjuk mutatni már vasárnap a Larvik ellen. A mostani ellenfél nem ismeretlen Heidi Löke számára, hiszen pont a norvég együttestől igazolt nyáron a Rába partjára. A Larvik a Bajnokok Ligája címvédőjeként érkezik Győrbe, így izgalmas és színvonalas mérkőzésre van kilátás.

– Jól ismerjük az ellenfelet, úgy gondolom, a Bajnokok Ligája két legjobb együttese csap össze hétvégén.

Nem kezelem másként ezt a mérkőzést sem, mint bármelyik másikat, mi minden meccset meg akarunk nyerni, mert csak így érhetjük el a célunkat, a Bajnokok Ligája-győzelmet. A kemény védekezés az alap, amire építenünk kell. Sok jó játékos szerepel mindkét oldalon, a Larvik csapatként is erős, de mi is bebizonyítottuk már, hogy képesek vagyunk csapatként küzdeni és nyerni – mondta bizakodva a világbajnok játékos.

Karl Erik Böhn, a zöld-fehérek vezetőedzője korábban szintén irányította a Larvik együttesét. A norvég szakember úgy fogalmazott, enynyire erős csapattal még sosem dolgozott, az idei ETO erősebb, mint a tavalyi Larvik.

– Nehéz összehasonlítani a kettőt, úgy érzem, mi komplett csapat vagyunk, több minőségi játékossal és mélyebb kerettel. A szezon előtt azt mondtam, képesek lehetünk elérni a döntőt, és ezt most is így gondolom. Meccsről meccsre erősebbek és jobbak vagyunk, remek a hangulat a csapatnál, így jó esélyt látok a vasárnapi győzelemre – tette hozzá

Heidi Löke, akinek nem jelent újdonságot, hogy párja irányítja a csapatot.

– Dolgoztunk már együtt, így számomra egy kis könnyebbséget jelent, hogy tudom, mit szeretne viszontlátni a mérkőzéseken. A legfontosabb, hogy Karl Erik jó edző, és csak ez számít. Számos címet nyertünk már közösen, idén is szeretnénk minél többet begyűjteni, köztük a Bajnokok Ligája-trófeát is.

A világklasszis beállós fél éve él városunkban, és remekül érzi magát Győrött. Mielőtt ideigazolt, kikérte honfitársa, Katrine Lunde- Haraldsen véleményét is, és egyáltalán nem bántameg, hogy hallgatott válogatottbeli csapattársára.

– Nagyon szeretek Győrött élni, a csapatnál is kitűnő a hangulat, és a fiam, Alexander is remekül érzi magát a városban. Minden tökéletes számunkra, az elmúlt hetekben pedig úgy éreztük magunkat, mintha otthon lennénk Norvégiában. Élveztük a havazást, odahaza is hasonló az időjárás télen – mondta boldogan a szőke beállós.

Az nem kérdés, hogy a Magvassyban Karl Erik Böhn a főnök, de kíváncsiak voltunk, odahaza vajon ki irányít. – Természetesen én – felelte széles mosollyal Heidi Löke, majd gyorsan hozzátette, ez nem így van. – Otthon valójában Alexander a főnök, körülötte forog az életünk.

Heidi Löke igazi kézilabdázó családból származik, szintén válogatott bátyja Németországban játszik, míg húga a norvég élvonalban szerepel. A huszonkilenc éves beállós eredménylistája tiszteletet parancsol, ötszörös norvég bajnok, háromszoros norvég kupagyőztes és nyert már Bajnokok Ligáját is. Tavaly ő volt a legrangosabb nemzetközi kupasorozat gólkirálynője, ahogy az elmúlt három szezonban Norvégiában sem akadt nála eredményesebb játékos. Érdekesség, hogy a válogatottban Magyarország ellen mutatkozottbe még 2006-ban, azóta már kétszeres Európabajnok, tavaly pedig világbajnoki címet nyert, és bekerült a torna All Star-csapatába is.

Lakner Gábor

Fotó: O. Jakócs Péter

Hirdetés