Hirdetés
Győr+
2013.06.01. 08:40

Könyvvásár a Baross úton

Ünnepi könyvhét és gyermekkönyvnapok kezdődnek a jövő hét csütörtökén Győr sétálóutcájában. A standok könyvújdonságokat, a színpad koncerteket kínál, az olvasók és az írók beszélgetéseken, dedikálásokon találkozhatnak egymással.

Hirdetés

A könyvhetet szervező Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója, Horváth Sándor Domonkos hírei szerint a kiadók és könyvesboltok huszonkét standon kínálják újdonságaikat. Az író-olvasó találkozók helyszíne a Látogatóközpont sajtókonferencia-terme és a Kisfaludy-könyvtár olvasóterme lesz, többek között Czigány György, Szentmihályi Szabó Péter, Várady Szabolcs és Hay János várja majd a könyvbarátokat.

 

Hirdetés

A győri szerzők közül többen a könyvhéten mutatják be legújabb kötetüket. Werner Krisztina Megérintő szavak címmel a Győri Könyvszalon vendégeivel készített interjúkötetet, Fábián György Győrről szóló kalandregénnyel lepi meg a könyvpiacot. Az igazgató Barsi Ernő, Réti Attila, Szalai Zsolt és Sütő Csaba András munkái mellett az olvasók figyelmébe ajánlja egy tehetséges győri középiskolás lány, Vér Georgina Mirtill verseskönyvét.

 

A gyerekeknek elsősorban szombaton lesz érdemes kisétálniuk a Baross útra, ekkor bábműsorokkal, mesékkel, koncertekkel és Töreky Zsuzsa Aranykapu című könyvének játékos bemutatójával kedveskednek nekik a szervezők. A csónakos szobornál elhelyezett színpadon fellép többek között a Kormorán Memory Band, a Kajárpéci vizirevü, a Garabonciás együttes és a Mentés Másként Trió. A könyvvásár csütörtöktől szombatig, 10 és 18 óra között látogatható.

 

Földvári Gabriella

Fotó: illusztráció

likeold
a fb oldalunkat