Könnyű ebéd, olaszosan

Győr+
2019.04.07. 18:35

Megérkezett a tavasz, egyre több zöldségből, fűszerből lehet pestót készíteni. A desszertünk pedig a világ talán legegyszerűbben elkészíthető finomsága.

Mentás-zöldborsópestós spagetti grillezett csirkemellkockákkal

Hozzávalók 4 személyre:

400 g zöldborsó

250 g kesudió (sós, pörkölt)

250 ml olívaolaj

egy csokor medvehagyma

egy marék menta

100 g parmezánsajt

200 g csirkemell

400 g spagetti

A kesudiót és a parmezánt kutterba (aprítógépbe) tesszük és szárazon alaposan összeturmixoljuk. A borsó 3/4-ét 1-2 percig főzzük, majd miután lehűlt, a medvehagymával, az olívaolajjal és a mentával alaposan összeturmixoljuk.

A csirkemellet kockákra vágjuk és enyhén sózva meggrillezzük.

A tésztát al dentére („fogkeményre”) főzzük, majd szűrés után a pestóval, a maradék borsóval és a grillezett csirkemellel összekeverjük. A kész spagettit feltekerve tálaljuk.

Kókusztejes panna cotta friss gyümölcsökkel

Hozzávalók 4 személyre:

800 ml kókusztej

80 g cukor

fél lime leve és héja

6 db lapzselatin

friss gyümölcs

A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarva, a cukorral felforralt kókusztejszínhez adjuk. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, poharakba töltve dermedésig hűtőbe tesszük. Friss gyümölccsel dekoráljuk.

Fotó: Marcali Gábor