Győr+
2018.04.22. 19:56

Könnyed nyárváró receptek

Nagy Eszter Creative Chef új sorozatot kezdett a Győr+ Televízión: lapunk Köztünk élnek című rovatának szereplőivel főz a következő időszakban. Fischer Imre Arcát és hangját a Győr+ Televízió nézői, valamint a Győr+ Rádió hallgatói is jól ismerhetik, hiszen rendszeresen ad képet a várható időjárásról.

Az adás premierjét pénteken, 19:30 órakor láthatják a Győr+ Televízióban, amit később a tv.gyorplusz.hu weboldalon is visszanézhetnek, a Fischer Imréről készült portrét pedig a február 23-án megjelent számunkban olvashatják.

Gombakocsonya grillezett csirkemellel

500 g csiperke gomba (de lehet vegyes is)

1 fej lilahagyma

100 g vaj

só, bors,

2 db tojás

2 gerezd fokhagyma

400 g csirkemell

A gombák felét az apróra vágott hagymával átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vízzel felöntve, zúzott fokhagymával együtt puhára főzzük.

A kész alapot vajjal alaposan összeturmixoljuk, majd hűlés után két felvert tojással alaposan elkeverjük, majd tányérokba töltve, folpackkal alaposan lefedve 110 fokon 15 percig gőzöljük.

A maradék gombát aprítva jól átpirítjuk, utólag kevés pehelysóval sózzuk és frissen őrölt borssal ízesítjük.

A csirkemelleket félbe vágjuk és forró serpenyőben sózás után meggrillezzük.

Az előkészített gombát és a csirkemellet szeletekre vágjuk és a “kocsonya” egyik részére halmozva tálaljuk. Az ételt színes paradicsomokkal vagy aprított zöldekkel tudjuk még kívánatosabbá tenni.

 

 

Pannacotta eperrel

400 g habtejszín

1 csomag vaníliás cukor

3 ek. kristálycukor

3 db lapzselatin

eper és zabkeksz a díszítéshez

A lapzselatinokat jeges vízbe áztatjuk, majd kicsavarva a cukrokkal felfőzött tejszínben feloldjuk.

Az így kapott alapot jégágyon – folyamatos kevergetés mellett – addig hűtjük, míg az elkezd szinte puding sűrűségűvé válni.

Ekkor poharakba tötjük és hűtőbe tesszük dermedésig.

Kínálás előtt vágott eperdarabokkal és aprított keksszel díszítjük.