Győr+
2011.09.30. 13:26

Kishajót kapott a Felső-Dunai Vízi Polgárőr Egyesület

Lassan egy éve teljesít szolgálatot Győr vizein a Felső-Dunai Vízi Polgárőr Egyesület. Azért, hogy munkájukat hatékonyabban el tudják látni, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kisgéphajót adományozott az egyesületnek.

A Felső-Dunai Vízi Polgárőr Egyesület a múlt év december 25-én alakult meg, s már többször bizonyították, szükség van rájuk.

Egy nyári rendezvényen egyikük megmentette annak a három éves kisfiúnak az életét, aki kisbiciklijével zuhant a Rábába. A polgárőr gondolkodás nélkül, ruhástól ugrott a gyermek után, akit mintegy fél perc alatt sértetlenül emelt ki az erős sodrású vízből.

Egy hónappal később annak a 16 éves fiúnak találták meg a holttestét, aki egy vízi túrázó csapattal Rábapatonán fürdőzés közben merült el a habokban.

Vízen és vízparton, időt, energiát nem sajnálva, folyamatos a jelenlétük.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság úgy döntött, támogatja az egyesület működését, egy kisgéphajót adományozott pénteken a 24 fős csoportnak. A polgárőrök határozatlan időre és térítésmenetes használatra kapták a a kishajót, mely előzőleg a Fertő tavon látott el „rendőri szolgálatot”.