Hirdetés
Győr+
2012.06.14. 20:07

Kiosztották a Kisfaludy-díjakat a győri színházban – VIDEÓVAL

Ezerrel több bérletet adtak el a Győri Nemzeti Színházban, tavaly júniushoz képest, ehhez pedig a színészek is hozzájárultak, nemcsak művészileg, az értékesítésénél is ott voltak, fogalmazott az évadzáró társulati ülésen Forgács Péter.

Hirdetés

A direktor hozzátette, a következő évadban is lesznek olyan darabok, amelyeket a nagy érdeklődés miatt továbbjátszanak. Így például műsoron marad a Portugál, az Aranycsapat, a Hajmeresztő, az Al Addin és a Tóték című darab. A nyári szünet alatt felújítások is lesznek, emellett harmincéves berendezéseket cserélnek le a színházban.

Hirdetés

A győri társulat a nyugdíja vonuló kollégákat Kopetseg Lászlónét, Krasznai Tamásnét, Mladonyiczky Editet, Némethné Kökényesi Györgyit és Sarmonné Varga Katalint is köszöntötte. Az örökös tagok közé választotta Bojtár Imréné Gál Anikó karvezetőt és Molnár Etelka Ilona férfiszabót.

A június 15-én véget érő évad legjobbjait is díjazták, erről pedig, a kollégák szavazhattak. A Kisfaludy-ösztöndíjat idén Kiss Tünde és Molnár Zsolt vehette át Gasztonyi László kuratóriumi elnöktől.

A Kisfaludy-díjat szintén Kiss Tünde, az Al Addin és az Aranycsapat egyik főszereplője, valamint Nagy Balázs kapta, akinek idén nem ez az első díja. A Magyar Kultúra Napján kitüntetett fiatal művész sikeres évadot hagyhat maga mögött.

Kapcsolódó videónkat ITT nézhetik meg.

Pelikán Andrea

likeold
a fb oldalunkat