Hirdetés
Győr+
2016.06.01. 11:35

Kinyitottak a győri szabad strandok!

Június 1-jén a fürdőzők előtt is megnyitott az Aranypart I és Aranypart II. szabad strand, amelynek szolgáltatásai egészen augusztus 31-ig elérhetők…

Hirdetés

„Fürdésre alkalmas, jó vízminőségű strandok várják a fürödni vágyókat az Aranyparton.” – kezdte tájékoztatóját Nagy Csaba a Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzsere. Mint mondta, június 1. és augusztus 31. között naponta 8-20 óráig mentőőr felügyeli a területet, emellett illemhely, zuhanyzó és öltöző teszi kulturálttá a kikapcsolódást.

 

Hirdetés

 

A nyitás előtt a szolgáltató szakemberei megmetszették a fákat, lenyírták a füvet, lefestették a padokat, pótolták azok hiányzó deszkáit, kihelyezték a bójákat, a hulladékgyűjtő edényeket, kifestették a fürdőházat és a helyszínre szállították az életmentéshez szükséges csónakot. Ahol kellett, ott pótolták a hiányzó eszközöket, és eltüntették a rongálások nyomait is.

 

 

Fontos, hogy a szabad strandra tilos motorral, autóval behajtani, illetve oda kutyát bevinni. Nem szabad tüzet gyújtani és üveget a vízbe vinni. Az elhagyott horgok veszélyesek lehetnek ezért a strandok területén a horgászat is tilos.

 

 

Vannak a városban olyan vízfelületek, ahol nem biztonságos a vízben tartózkodás, ezért az 19456-7/2008. jegyzői határozat értelmében tilos fürödni az adyvárosi tározóban, a József Attila lakótelep két tározójában, az Iparcsatorna teljes hosszában, a Rába folyó mindkét felén, a bácsai vízáteresztő zsilip környékén (Holt-Duna ágban), a pinnyédi híd győri hídfőjénél, a püspökerdei átvágás teljes hosszában, Újvárosban a Mákos-dűlői  volt kavicsbányában, Gyirmóton a Marcalban, a bácsai bányagödrökben, a Holt-Marcalban (rabkerti tóban) és a győrszentiváni volt szabad strandon. A Kovalter pihenőpark területe kizárólag napozásra használható.

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter

likeold
a fb oldalunkat