Győr+
2011.08.15. 12:38

Kilencet lőtt a Rába ETO

A Rába ETO a papírformának megfelelően nagyszerű játékkal magabiztosan, kilenc gólt lőve győzte le az észt bajnokot az UEFA Futsal Cup bécsi selejtezőjének első mérkőzésén.

Az első negyedóra nem hozott gólt, majd az újonnan igazolt Dobre egy hatalmas átlövéssel megtörte a jeget. A zöld-fehérek a második félidőben valóságos erődemonstrációt tartva megszórták ellenfelüket.

A nap másik mérkőzésén meglepetésre a Helvetia London legyőzte a házigazda Stella Rosa csapatát. Hétfőn 18.45 órakor a győriek épp az angol bajnokkal találkoznak, így egy újabb győzelemmel nagy lépést tehetnek a továbbjutás felé.

– Jó mérkőzés volt a nagy különbség ellenére is, hiszen a Tallin keményen küzdött, és negyedórán át tartotta magát. A második félidőben kijött a két csapat köti tudásbeli különbség, de az észtek ekkor sem adták fel. A ma esti mérkőzés véleményem szerint eldönti a továbbjutás kérdését, bízom benne, hogy annak ellenére is sikerül nyernünk, hogy a Helvetia London erősebb, mint tavaly volt – nyilatkozta a Győr Plusznak Bécsből Bolla Péter, a Rába ETO tiszteletbeli elnöke.

Rába ETO – Anzhi Tallinn (észt) 9-0 (3-0)

Bécs, UEFA Futsal Cup-seletező, 1. mérkőzés, 100 néző. V. Cachia (máltai), Walet (holland).

ETO: Balázs – Dobre, Gyurcsányi, Lódi, Ninho. Cs.: Al-Ioani, Harnisch, Dróth, Mincho, Matkovics (kapus), Bárdosi. Edző: Artur Melo.

Tallinn: Boskin – Kirilov, Kusnir, Skiperski, Smetanin. Cs.: Ametov, Kostin, Kulikov, Renin (kapus), Steinberg, Tiismann, Vassiljev. Edző: Dimitri Klimov.

Gsz.: Dobre (15., 22.), Harnisch (17., 25.), Al-Ioani (20., 37.), Gyurcsányi (24), Dróth (27., 39.)

Lakner Gábor

Fotó: www.etofutsal.hu