Hirdetés
Győr+
2018.01.21. 07:38

Kigyulladt egy családi ház Sopronban, egy ember meghalt, egy másikat rendőrök mentettek ki

Kigyulladt egy családi ház Sopronban vasárnap hajnalban, a tűzben egy ember meghalt - közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Hirdetés

Frissítve – Rendőrök mentették meg az egyik lakó életét

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett egy bejelentés  január 21-én 1 óra 9 perckor arról, hogy Sopronban egy egyszintes családi ház ablakából füst szivárog.

Hirdetés

Néhány perc elteltével, elsőként érkezett a helyszínre két soproni járőr, Bajusznács Mihály rendőr főtörzszászlós és Földvári Tamás rendőr törzsőrmester, akik az üveges bejárati ajtón keresztül látták, hogy egy férfi fekszik a házban. A rendőrök az ajtót berúgták, az eszméletlen idős férfit kihozták a lakásból és a légzését segítve, stabil oldalfekvésbe helyezték őt a mentők kiérkezéséig.

Eközben a helyszínre érkeztek a Katasztrófavédelem munkatársai és megkezdték az égő ház oltását. A tűzoltók a lakás egyik szobájában egy idős asszonyt találtak, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A sérült férfit a mentők kórházba vitték.

Korábban írtuk

A közlemény szerint az Uszoda utcai hetven négyzetméteres családi ház egyik szobája és konyhája gyulladt lángra.

Schreindler Ágnes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy két embert vittek ki az épületből, egyiküket még a tűzoltók kiérkezése előtt. Mindkét embert újra kellett éleszteni, egyikük életét azonban már nem sikerült megmenteni.

A tűzoltók jelenleg az utómunkálatokat végzik.

MTI / police.hu
Fotónk illusztráció

likeold
a fb oldalunkat