Hirdetés

“Ki van ez találva…”

Fotó: NoKo Fotó/Tölgyesi Norbert
Havassy Anna Katalin
2019.10.15. 14:02

A Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban tartották meg szombaton a Kowalsky meg a Vega koncertjét, amelyet a jótékony szándékukról is ismert motoros egyesület, az Arrabona Eagles MC szervezett. Teltház mellett, fantasztikus hangulatot varázsoltak a srácok, igazi feltöltődés volt mindenkinek.

Hirdetés

A hangulatot a Sugarloaf alapozta meg, Szabiék elhozták a legnagyobb slágereiket, s dallamos rockzenéjükkel fűtötték fel a közönséget. A színpadra utánuk a szervezők képviseletében Széles Zoltán lépett, aki elmondta, a koncert bevételét a jótékonysági célra fordítják, amelyből részesülnek az értelmi sérültséggel élők és győrszentiváni rászoruló családok is. A motorosok már évek óta támogatják előbbiek Mikulás diszkóját, s a mostani koncertnek köszönhetően ismét megtelik majd ajándékcsomagokkal a Mikulás puttonya. A hely apropóján pedig olyan családoknak nyújtanak majd segítséget, akiknek megterhelőbbek a hétköznapok. Az Arrabona Eagles tagjai egyébként is rengetegszer jótékonykodnak, nevükhöz számos akció fűződik már. A Kowalsky meg a Vega zenekarral jó barátságot ápolnak.

Tóth Jánosné, az ÉFOÉSZ Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének elnöke és Széles Zoltán az Arrabona Eagles MC tagja
Fotó: Fotó: NoKo Fotó/Tölgyesi Norbert

A srácok pedig évek óta az egyik legsikeresebb magyar zenekarként vannak számon tartva, rajongóik száma folyamatosan növekszik. Lemezeik szinte pillanatok alatt elérik a platina és gyémánt státuszt, videoklipjeik rendre a legjátszottabbak közé kerülnek. Népszerűségük együtt oka a fülbemászó dallam és azok a mély, pozitív és életigenlő szövegek, amelyek Kowához kötődnek. A siker összetevője lehet még a zenekarok belül működő harmónia, amely a közös, gyümölcsöző alkotás lehetőségét teremti meg.

Koncertjeiken minden korosztály megjelenik, sokan a családjukkal érkeztek Győrszentivánra is. Egyébként Kowáékban az a nagyszerű, hogy szövegeikkel olyan témákat feszegetnek, amelyek a lélekhez szólnak, s akiben dobog még érző szív, arra előbb vagy utóbb hatni fognak. Sokan belekötnek az irányba amerre tartanak, mert hogy „közhelyesen szirupos a mindig pozitív”, ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy bizonyos élethelyzetek nem csak a szemeket, hanem a füleket is „felnyitják”.

Jimmy és Kowa
Fotó: Fotó: NoKo Fotó/Tölgyesi Norbert

Mindenesetre a Hála Veled nyitódalt máris együtt énekelte Kowával a közönség és sokan megkönnyezték Az Élet maga című dalt: 

„Mint elveszteni azt, akit szeretsz, mégis megtanulsz ezzel együtt élni. Ezeregy sebet ejt amíg élsz, de az élet maga szép.”

A Mint egy jel a legutóbbi sorlemezükön jelent meg, amely az Árnyék és Fény címet kapta, a Varázsszavak és a Tizenötmillióból egy már egy kicsit régebbi nóta, de a közönség egyszerűen imádja. A Rendíthetetlen a legújabb, s a legnépszerűbb videómegosztón már majdnem másfél milliós a nézettsége. Az Egy világon át örök kedvenc, megható, megindító és a színtiszta igazságot tartalmazza.

Azért azt is megénekeltük, hogy Még nem éden és hogy tudjuk hol van az Otthon, édes otthon. Felsorolni is nehéz lehetne az összes dalt, amit együtt énekelt a közönség a srácokkal. Azt pedig, hogy Jimmy bejelentette, februárban budapesti nagykoncert, ugyancsak kitörő lelkesedéssel fogadták a rajongók. A győrieknek külön jó hír, hogy megígérték: nemsokára az Audi Arénában is tapsolhatunk a jobbnál-jobb Kowalsky meg a Vega daloknak.  

Kapcsolódó témák: #koncert | #zene |
Hirdetés