Hirdetés
Győr+
2016.03.03. 15:49

Kézilabdás igazolási dömping – ÖSSZEFOGLALÓ

A magyar bajnok Ferencváros, a Magyar Kupa-győztes Győr, valamint a Vác női kézilabdacsapata is csütörtökön ismertette jövő évi keretét. Két válogatott játékos, Kovacsics Anikó és Bíró Blanka vidékről a fővárosi együtteshez tart.

Hirdetés

Az FTC közölte, hogy az átlövő-irányító Kovacsics két, a kapus Bíró pedig három évre írt alá, előbbi a Győrt, utóbbi a Vácot hagyja el a nyáron. A fővárosi zöld-fehérek ezen kívül több játékossal hosszabbítottak: a spanyol Nerea Pena, továbbá Szamoránsky Piroska és Szarka Adrienn 1-1, Szöllősi-Zácsik Szandra és Szikora Melinda 2, Mészáros Rea pedig 3 évre írt alá. Faluvégi Dorottya az MTK-nál, Monori Orsolya pedig a NEKA-nál kölcsönben töltött egy év után visszatér az FTC-hez. Az már korábban eldőlt, hogy a vb-ezüstérmes holland Danick Snelder két évre kötelezte el magát.

Lesznek távozók is: Cifra Anita, Szekerczés Luca, Katarina Tomasevic, valamint Kovacsicz Mónika a következő szezontól már nem segíti tovább a Ferencvárost.

Hirdetés

Az FTC-nél – amint azt Jeney Zsolt Ákos szakosztályelnök kiemelte – a következő idényben a hazai pontvadászatban a bajnoki címért kívánnak küzdeni, míg a Bajnokok Ligájában “egyet ismét előre szeretnének lépni”. A csapat most negyeddöntős a BL-ben, és a Győrrel találkozik áprilisban a budapesti Final Fourba jutásért.

A Győr azt tudatta csütörtökön Kovacsics távozása mellett, hogy a brazil Eduarda Amorim – a korábban bejelentett Heidi Löke és Tóth Gabriella mellett – további három évig náluk marad. A 29 éves brazil játékos 2009 óta erősíti a Győri Audi ETO-t, amellyel azóta két Bajnokok Ligáját, öt magyar bajnoki címet és hat Magyar Kupát nyert. A nemzetközi szövetség (IHF) 2014-ben az év legjobb női kézilabdázójának választotta. Játéka meghatározó a védelemben és a támadásban egyaránt.

A klub három évre szerződést hosszabbított a balkezes átlövő Planéta Szimonettával, aki egyúttal kölcsönszerződés keretében a jövő szezontól a német Thüringer HC csapatában szerepel.

A győriek két ifjú tehetséggel is kétéves megállapodást kötöttek: a Mosonmagyaróváron játszó jobbátlövő Kiss Nikolettel és a balszélső Puhalák Szidóniával. Utóbbi nyártól már az ETO-val készül, Kiss pedig még egy évig Mosonmagyaróváron marad kölcsönben.

A már bejelentett norvég világklasszis, Nora Mörk a nyáron érkezik a Larviktól.

Kelecsényi Ernő klubelnök megfogalmazása szerint a rövid és hosszú távú cél az, hogy Európa egyik vezető csapata maradjanak, és minden évben eséllyel induljanak a hazai trófeák, valamint a Bajnokok Ligája versenysorozatának megnyeréséért.

Az Ipress Center-Vácnál Németh András – korábbi szövetségi kapitány – szakmai igazgatóként, Szilágyi Zoltán vezetőedzőként dolgozik a nyártól. Mindkettőjükkel hároméves szerződést kötöttek.

Az FTC-hez tartó Bíró Blanka helyére két évre szerződtették a brazil Barbara Arenhartot. A 2013-as világbajnok válogatott tagja az augusztusi riói olimpia után csatlakozik a csapathoz. Honfitársa, az átlövő Karoline De Souza két évre írt alá. Jelenleg mindketten a dán Nykobing játékosai.

Nyártól újra a Vácot erősíti Temes Bernadett, aki a távozó szerb Kristina Liscevicet fogja pótolni. Balszélső és beálló pozícióban is új játékost igazolt a klub a szerb válogatott Sanja Radosavljevic, valamint Takács Bianka személyében.

 

Forrás: MTI

Fotó: hatharom.hu

likeold
a fb oldalunkat