Győr+
2011.08.04. 15:27

Kezdődik a futsal-szezon

A győri Rába ETO Futsal Club az UEFA Futsal Cup előselejtező körével kezdi meg az idei szezont, amelyben a csapat szeretné megismételni a tavalyi sikereket, és a nemzetközi porondon Európa tizenhat legjobb csapata közé menetelni.

Bolla Péter, az egyesület tiszteletbeli elnöke az elmúlt szezont értékelve elmondta, a futsal gyökeret vert Győrben, egyre népszerűbb a szurkolók körében, és az utánpótlásbázist is sikerült kiépíteni. Mindez nem történhetett volna meg, ha az NB1-es gárda nem szállítja a sikereket. A csapat ismét bajnok és kupagyőztes lett, valamint a szuperkupát is elhódította. Reméli, hogy a „mesterhármas” az új idényben is összejön. A játékosok igazi példaképek lehetnek a fiatalok előtt, hiszen a cél az, hogy minél több győri sportoljon, többek között futsalozzon.

A győriek hamarosan megkezdik a nemzetközi kupaszereplést. Az együttes célja, hogy Európa legjobb tizenhat csapata közé kerüljön– hangsúlyozta dr. Drucskó Zoltán, az egyesület ügyvezető elnöke. Az ETO augusztus 13-án utazik el Bécsbe, az előselejtező helyszínére, ahol másnap este 18.45-től játssza első mérkőzését az Anzhi Tallinnal. 15-én, ugyanebben az időben a Helvécia Futsal London lesz az ellenfél. A keddi szünnapot követően 17-én este 20.45-től a házigazda Stella Rossa elleni mérkőzéssel zárul a sorozat.

A cél természetesen a továbbjutás, amihez meg kell nyerni a tornát. Ha ez sikerül, a következő fordulóban összejöhet egy Rába ETO – Barcelona álommérkőzés is!

Artur Melo vezetőedző a felkészülésről beszélt. A csapat július 17-én a fizikai edzésekkel kezdte meg a munkát. Az első edzőmérkőzést az NB1-be most feljutó Haladással játszották, ahol 4-3-ra tudott nyerni a Győr. Ezen a meccsen természetesen még nem az eredmény számított, de a pénteki, szlovák bajnok Slov-Matic elleni találkozó már értékmérő lehet.

A vezetőedző elmondta, gőzerővel készülnek az UEFA Futsal Cup előselejtezőjére. A szakmai stáb feltérképezte az ellenfeleket, és a tapasztalatok alapján elmondható, az ETO a következő körbe kerülhet, ehhez azonban minden játékosnak oda kell tennie magát.

A győriek két új szerzeménye Jeferson Cardoso de Lima (Ninho) és Gabriel Dobre is bemutatkozott. Előbbi a brazil első osztályból érkezett, míg utóbbi román válogatott. Mindkét játékos rendkívül motivált, hiszen számukra is komoly kihívást jelent a nemzetközi kupaporond.

Dr. Drucskó Zoltán ügyvezető elnök és Hushegyi Károly, a Vidanet Zrt. marketingigazgatója a sajtótájékoztatón írta alá az egyesület és a cég közötti együttműködési megállapodást.

Papp Zsolt