Hirdetés
Győr+
2012.04.22. 16:51

Kettős gyilkosság – sok(k) kérdőjellel

Hat órával a Bercsényi ligeti kettős gyilkosság után sokat tudni arról, mi történt pontosan, de kérdőjelek is szép számmal akadnak.

Hirdetés

Ami biztos: egy 34 éves presszós délelőtt 11 óra tájban engedéllyel tartott sörétes vadászpuskájával lelőtt két – nála pár évvel fiatalabb – környékbeli férfit. Egyiküket autóban, mellén érte a golyó, a másik, aki a kocsi mögött állt, a hátán kapott tüdőlövést. Mindkettejük életéért vagy egy órán keresztül küzdöttek a mentők a helyszínen – mindhiába. A rájuk egy-egy lövést leadó (azóta őrizetbe vett, várhatóan napokon belül előzetes letartóztatásba kerülő) férfit ekkor már rendőrök faggatták, hiszen ő maga hívta a 112-t, és jelentette be, mit tett. Már akkor azt mondta: önvédelemből cselekedett.

Hirdetés

Azt is tudni, hogy két régi haragosa az áldozat, akik egy olyan sérelmet tettek szóvá, amely őket csak közvetve érint. Barátaik mulatoztak a kívülről méretesebb családi háznak kinéző presszóban az este, s néhányukat a tulaj kidobta, mondván, zavarják a kis utca nyugalmát a hangos tivornyával.

Ami viszont nem egyértelmű: pontosan mi is történt a vendéglátóhelyen – és/vagy az előtt. Kocsis Tünde alezredes, a megyei főkapitányság szóvivője ugyanis vasárnap délutáni – hivatalosan meg sem hirdetett – tájékoztatóján egy sor érdemi kérdésre nem adott választ. Így nem tudni, előzte-e meg vita, szóváltás a lövéseket, a későbbi áldozatok bántalmazták-e a presszóst, a férfi már eleve puskával a kezükben tárgyalt velük, vagy bement a helyiségbe a gyilkos eszközért…

Korábban írtuk- itt olvashatja

Pál Gergő

MTI Fotó: Krizsán Csaba

likeold
a fb oldalunkat