Hirdetés
Győr+
2016.04.06. 10:17

Két turisztikai díjat is nyert Győr

A győri EYOF-film a „PR megoldások a turizmusban”, míg a Győri Meséskönyvem harmadik része a „Településmarketing” kategóriában ért el első helyezést…

Hirdetés

A Turizmus Trend idén már 11-ik alkalommal hirdette meg pályázatát annak érdekében, hogy elismerje a legjobb turisztikai kommunikációs eszközöket az elmúlt egy évből. A győri önkormányzat két ilyen megoldását is a legjobbnak ítélték az Iránytű 2016 elnevezésű versenyben. Összesen hét kategóriában hirdettek eredményt, és az idén először keresték a legjobb PR megoldást a turizmus területéről, amit mindjárt első alkalommal Győr meg is nyert az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált népszerűsítő kisfilmjével. A pályázatokban nem csak a tartalmat és a hatékonyságot figyelte a zsűri, hanem a kreativitás, dizájn, és a pályázatok koherenciája is fontos szempont volt.

 

Hirdetés

„Büszkék vagyunk az elismerésre, és örömteli, hogy a városra a nyitottság jellemző a kreatív ötletek terén.” – nyilatkozta lapunknak Domanyik Eszter a polgármesteri hivatal Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője. Mint mondta, igyekeznek olyan marketing-eszközöket választani, amelyek nem csak egy pillanatra ébresztenek figyelmet, de hosszabb távon is felkelthetik az érdeklődést városunk iránt. „A Győri Meséskönyvem gyermekeknek szóló foglalkoztató füzet-sorozat például már a negyedik részénél tart, mert nagy népszerűségnek örvend a kicsik körében, akik játékos feladatokon és kedves verses történeteken keresztül ismerhetik meg városunk értékeit.  Ez a termék egyébként főosztályunk szívügye, hiszen minden feladatot és verset a kollégáim alkotnak.” A főosztályvezető az EYOF filmmel kapcsolatban elmondta, ott is az volt a koncepció, hogy ne pusztán hazánk első olimpiai eseményét népszerűsítsük, de ennek apropóján bemutassuk városunk szépségeit is. A figyelemfelkeltés eszköze, hogy az EYOF sportágai Győr ikonikus helyszínein elevenednek meg, így láthatunk dzsúdózó fiatalokat a Püspökvár tornyában, teniszezőket a Kossuth hídon, vagy éppen röplabdázókat a Széchenyi téren.” Domanyik Eszter végezetül elmondta, Győrben rengeteg szépség és rengeteg lehetőség lakozik, amiket meg kell mutatnunk a világnak, a város által kidolgozott marketingeszközök célja pedig, hogy ezek az értékek valóban el is jussanak a címzettekhez.

 

A Győri Meséskönyvem sorozat részei innen letölthetők

 

Az EYOF film itt megtekinthető.

 

Papp Zsolt

likeold
a fb oldalunkat