Győr+
2011.09.11. 14:59

Két ponttal volt jobb a Frisco Brno GALÉRIÁVAL

Az UNI SEAT Győr és a Frisco Brno második mérkőzésén két ponttal bizonyult jobbnak a cseh együttes.

A patinás cseh klub a vasárnapi összecsapáson bevetette a nemzetközi szinten komoly éremkollekcióval rendelkező centerét, Ivana Vecerovát is. Csapatunk érthető módon fáradtabban mozgott, mint a szombati találkozón. Így is jó iramú és kiélezett mérkőzést vívtunk a csehek ellen, amely az utolsó pillanatokban dőlt csak el a vendégek javára.

UNI SEAT Győr-Frisco Brno 68-70 (10-16, 32-26, 13-11, 13-17)

UNI SEAT Győr: Ciglar 10, Rasheed 6, Vincze 4, Laklóth 12/3, Sujanová 10. Cs.: Simon 4, Nagy-Bujdosó 16/6, Fürtös 5/3, Nagy D. 1, Őri. Vezetőedző: Fűzy Ákos.

Frisco Brno: Heidová 17/3, Abdi 19/3, Pecková 18/6, Hanusová 8, Vecerová 4. Cs.: Paáleniková 2, Stalvant 2, Kaspárková, Stehliková. Vezetőedző: Jan Bobrovsky.

Fűzy Ákos: – Nagyon hasznos két mérkőzésen vagyunk túl, sok tapasztalatot szereztünk. Ma hiányzott csapatunkból a frissesség, de ismét jól küzdöttünk. Az utolsó negyedben elhibázott pár könnyű dobás okozta vesztünket.

Korábban:

Az UNI SEAT Győr második felkészülési mérkőzésén magabiztosan, nagy különbséggel győzött a szintén Euroliga-résztvevő Frisco Brno ellen.

A cseh együttes szinte teljes kerettel érkezett a mérkőzésre, hozzánk hasonlóan két amerikai légiósukat – Phillipset és Thomast – nélkülözték. A kezdésre benépesült a győrszentiváni Molnár Vid Bertalan Közösségi Ház nézőtere, amely otthont ad a Brno elleni páros mérkőzésnek.

A találkozón gyorsan magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és helyenként látványos támadásokat bemutatva végig vezettünk. Öröm volt látni, hogy játékosaink nem ismertek elveszett labdát, a hozzáállásból nem lehetett arra következtetni, hogy a mérkőzésnek tulajdonképpen nincs tétje.

Nagy Bujdosó Nóra, Iva Ciglar és Rasheed Rita termelte főként a pontokat, bíztató volt a jövőre nézve, hogy összesen kilenc hárompontost is elsüllyesztettünk a kosárban. Az utolsó negyedben kizárólag a mi akaratunk érvényesült, erővel is jobban bírtuk az összecsapást, mint cseh ellenfelünk.

UNI SEAT Győr-Frsico Brno 92-72 (24-17, 19-19, 22-25, 27-11)

UNI SEAT Győr: Ciglar 20/12, Simon 8, Rasheed 17/3, Nagy-Bujdosó 26/9, Sujanová 2. Cs.: Őri 3/3, Fürtös 4, Nagy D. 2, Vincze 6, Laklóth 4. Vezetőedző: Fűzy Ákos.

Frisco Brno: Stálvant 6/3, Stehliková 6, Abdi 21, Pecková 10, Hanusová 15. Cs.: Hedjová 6, Páleniková 4, Kaspárková 4, Sivrová. Vezetőedző: Jan Bobrovsky.

Fűzy Ákos: – Talán túlzó a különbség, de mindenképpen látszik, hogy az út, amin elindultunk, járható és helyes. Ma sok extra dobóteljesítménnyel kompenzáltuk az időnkénti „homályos” periódusokat. A csapat végig jól küzdött, külön öröm, hogy fizikailag is jól bírtuk a mérkőzést.

Forrás: gyorikosar.hu