Győr+
2011.07.15. 07:16

Kéménybe csapott a villám a Győrhöz közeli Börcsön

A háztetőre és a mellette álló autóra dőlt a kémény, amibe az éjszaka folyamán belevágott a villám Börcsön. A vihar Felpécen is okozott kárt, ott egy trafót tett tönkre.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese lapunknak elmondta, az éjszaka három riasztást kaptak, ebből egy volt téves. A csütörtök éjszakai vihar két faluban csapott le a villám: Börcsön 700 ezer forintos, Felpécen pedig 50 ezer forintos anyagi kárt okozott.

Az Időkép villámlokalizációs hálózata csak csütörtök este 8 óráig több, mint 3000 lecsapó villámot regisztrált a nyugati határnál.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken délelőtt még mindenütt számíthatunk több-kevesebb napsütésre, majd északnyugat felől egyre többfelé megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon helyenként záporok is kialakulhatnak. Az északnyugatira forduló szél, több helyen megerősödik, a Dunántúlon és zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet a térségünkben 26 fok körül alakul, este 22 fokra számíthatunk.

A villámcsapások veszélyeiről ITT olvashatnak.